Nogomet

[VIDEO] Senzacionalan pogodak Nike Jankovića, Divković donio pobjedu Bröndbyju

Branimir Korać • petak, 05.08.2022.
[VIDEO] Senzacionalan pogodak Nike Jankovića, Divković donio pobjedu Bröndbyju
Foto: EPA

Osim dvoboja Hajduka i Vitorije, odigrano je još čak 27 susreta trećeg pretkola Konferencijske lige. Istaknuli su se i hrvatski internacionalci...

Ukrajinska Zorja stekla je prednost nakon prvog susreta protiv Universitatee iz Craiove. Klub iz Luhanska domaćin je u Lublinu, a slavio je 1:0 pogotkom Denisa Nagnojnjija. U gostujućem sastavu prvo poluvrijeme odradio je Ante Roguljić dok je Ivan Martić ostao na klupi.

Zanimljiv rezultat iz Stockholma gdje je domaći AIK remizirao 1:1 protiv makedonske Škendije. Dinasmo se mučio sa Škupijem, Rijeka je glatko ispala od Djurgardena koji je u najmanju ruku u rangu AIK-a, a Škendija je još bila opasnija od domaćina u Švedskoj. Netko bi rekao da nas Makedonci polako dostižu...

Zrinjski je fantastičnim golom Nike Jankovića upisao pobjedu protiv Tobola 1:0. Janković je u 76. minuti izravno iz kornera pogodio suprotni kut i donio prednost Zrinjskom uoči puta za Kazahstan. U 55. minuti Zrinjski je ostao s igračem manje zbog drugog žutog kartona Ćorluki kojem je ovo, zanimljivo, već drugo isključenje ove sezone.

Kod Zrinjskog su cijelu utakmicu odigrali Josip Čondrić, Marin Magdić i Mario Tičinović, Mario Ćuže igrao je do 60. minute, a Niko Janković do 87. U drugom dijelu ušli su Karlo Kamenar, Frane Maglica i Nikola Mandić.

Veliki posao na putu do play-offa napravio je Rakow koji je slavio u gostima kod Spartak Trnave s 2:0. Junak gostiju bio je dvostruki strijelac Ivi Lopez. Zoran Arsenić i Fran Tudor odigrali su cijelu utakmicu.

Osijekov krvnik Kizižar poražen je u prvoj utakmici protiv ciparskog APOEL-a s 1:0. Georgios Efrem bio je strijelac, ali frapantan je podatak broju udaraca prema golu, ne na gol. 13:0. Kizilžar nijednom u 90 minuta nije zapucao prema golu Ciprana. Mateo Mužek igrao je do 73. minute.

Latvijski RFS remizirao je 1:1 protiv Hiberniansa. Maltežani su od 26. minute imali igrača manje, ali unatoč tome su poveli u 39. minuti pogotkom Dunstana Velle. Tek u 85. minuti Andrej Ilić vratio je RFS. Tomislav Šarić, kapetan RFS-a, odradio je cijelu utakmicu.

Iako je bio puno bolji protivnik, Konyaspor se tek u završnici susreta spasio od poraza u gostima kod Vaduza. Domaćin je vodio pogotkom Saserea, ali u 88. minuti Muhammet Demir spasio je goste. Robert Murić igrao je od 61. minute, a Domagoj Pavičić od 78.

Panathinaikos je glatko poražen od praške Slavije i na rubu je eliminacije. Izgubio je 2:0, rezultatski dostižno, ali igrom nije bilo obećavajuće. Ivan Schranz i Moses Usor bili su strijelci za domaćina. Kod gostiju Zvonimir Šarlija igrao je do 88. minute.

Dramatično je bilo na Malti gdje je Hamrun ugostio bugarski Levski. U obostrano otvorenom susretu pao je samo jedan pogodak i to u 95. minuti kada je Filip Krastev osigurao pobjedu Levskom i tako se iskupio za promašeni kazneni udarac iz 11. minute. Kod Hamruna Roko Prša igrao je do 81. minute.

Pogodaka nije bilo u dvoboju Soligorska i CFR Cluja. Prvi susret bio je prilično nezanimljiv i odluka će pasti u Rumunjskoj. Kod Soligorska Luka Šimunović odigrao je cijelu utakmicu, a kod gostiju svih 90 minuta odradli su Lovro Cvek i Gabriel Debeljuh.

Ivan Brkić bio je odličan na vratima Neftčija protiv bečkog Rapida. Njegova momčad slavila je 2:1 golovima Jabera i Saiefa, a Burgstaller u 95. minuti vratio je nadu Rapidu. Brkić je dotad imao čak osam obrana.

Bröndby je stigao do prednosti protiv Basela, slavio je 1:0 u dosta ravnopravnom dvoboju. Strijelac za Dance bio je Marko Divković u 74. minuti, pet minuta nakon ulaska u igru. Josip Radošević odigrao je cijelu utakmicu.

Molde je odradio veći dio posla protiv Kisvarde. Pobjeda 3:0 u prvom susretu garantira mu mirniji uzvrat u Mađarskoj. Kod poraženih Dominik Kovačić igrao je svih 90 minuta.

Ugodnu prednost 2:0 osigurao je Maccabi Tel Aviv protiv Arisa iz Soluna. Đorđe Jovanović pogodio je za vodstvo u 29. minuti da bi ga u 66. minuti zamijenio Stipe Perica. Perica je u 894. minuti asistirao Eranu zahaviju za konačnih 2:0.

Djurgarden je bio vrlo efikasan kod rumunjskog Sepsija. Slavio je s 3:1, a za manje od sat vremena vodio je 3:0 uz dva gola Asora i jedan Edvardsena. Tudorie je u nastavku samo smanjio zaostatak. Adnan Aganović odradio je prvih 60 minuta.

Konferencijska liga, treće pretkolo:
Zorja - Universitatea Craiova 1:0
AIK Stockholm - Škendija 1:1
MOL Fehervar - Petrocub 5:0
Paide - Anderlecht 0:2
Zrinjski - Tobol 1:0
Viking - Sligo Rovers 5:1
Spartak Trnava - Rakow 0:2
APOEL - Kizilžar 1:0
Dundee United - Alkmaar 1:0
RFS - Hibernians 1:1
Vaduz - Konyaspor 1:1
Slavia Prag - Panathinaikos 2:0
Hamrun - Levski 0:1
Breidablik - Basaksehir 1:3
Lilleström - Antwerp 1:3
Soligorsk - CFR Cluj 0:0
Neftči Baku - Rapid Beč 2:1
Bröndby - Basel 1:0
Vikingur - Lech 1:0
CSKA Sofija - St. Patrick's 0:1
Lugano - Hapoel Beer Sheva 0:2
Čukarički - Twente 1:3
KuPS - Young Boys 0:2
Molde - Kisvarda 3:0
Maccabi Tel Aviv - Aris 2:0
Sepsi - Djurgarden 1:3
Ballkani - Klaksvik 3:2

FOTO: EPA/Claus Bech

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!