Nogomet

Između dva susreta s Ludogorecom, Dinamo ima teško gostovanje u Varaždinu

Mihaela Bradovski • petak, 05.08.2022.
Između dva susreta s Ludogorecom, Dinamo ima teško gostovanje u Varaždinu
Foto: FaH

U prvom susretu četvrtog kola SuperSport HNL-a Dinamo gostuje u Varaždinu. Domaćin je ostavio bolji dojam nego što to rezultati pokazuju...

Nimalo jednostavan posao Dinamo očekuje u Varaždinu. Varaždin je u prva tri kola odigrao jako dobre utakmice protiv Istre 1961 i Hajduka, podbacio je na startu protiv Slaven Belupa gdje je bio dijelom impresioniran, ali zadnja dva kola dovoljna su opomena Dinamu kako nema opuštanja.

Međutim i Varaždin ima razloga za brigu. Dinamo je magnet, vrlo je snažan, prvi favorit za naslov prvaka, a u prvenstvo je krenuo jako dobro, s 12 postignutih golova i tri pobjede u tri kola.

Bit će to i motiv više da Varaždin pokaže kako se može nositi i s Dinamom, u prošlom kolu nadigrao je Hajduka, bio je vrlo agresivan, pokretljiv i opasan, Splićane su spašavali Sentić na jednoj i Livaja na drugoj strani.

Svjestan je toga i Ante Čačić koji mora razmišljati i o Dinamu, ali i o Ludogorecu. Modri su u utorak bili u pogonu u Razgradu i ponovno će biti u utorak protiv istog protivnika. Dio igrača sigurno osjeća posljedice teškog susreta u Bugarskoj, dio će trebati sačuvati za uzvrat i baš zbog toga je vrlo važno pametno izrotirati i pronaći postavu koja će biti na pravoj razini u Varaždinu.

To je onaj najteži dio, nerijetko je Dinamo imao problema baš u tom balansiranju između Europe i HNL-a, a s obzirom na konkurenciju u prvenstvu, nema previše prava na kikseve i posrtaje.

U svakom slučaju očekuje se jako dobra utakmica, Varaždinci se sigurno neće zabunkerirati, možemo očekivati kvalitetnu i zanimljivu utakmicu ponovno pred odlično ispunjenim tribinama.

Što su rekli?

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Bili smo više nego solidni protiv Hajduka, nedostajali su nam samo pogoci. Nadam se da možemo takvu igru ponoviti i protiv Dinama. Svjesni smo da će biti teško, ali nema predaje, bez obzira što je Dinama sada za nas najteži protivnik. Trener Čačić će sigurno nešto mijenjati, ali on ima na raspolaganju više od 20 igrača. Želja nam je osvojiti bod, to bi nam stvarno puno značilo."

Ante Čačić, trener Dinama: "Čeka nas nastavak ligaškog natjecanja koje je za nas primarno i jako važno. Dinamo želi zadržati čelnu poziciju, a onda kad je to tako podrazumijeva se da u dinamici osvajanja bodova trebamo tražiti u svakoj utakmici trobod. Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik. Gledajući ove tri utakmice možda su oni i najveće iznenađenje prvenstva, govorim s aspekta prikazane igre, i u Puli i protiv Hajduka. Veseli me što će nas čekati takav domaćin, s ispunjenim gledateljstvom. To je dodatni motiv za moje igrače. Ponavljam, uz dužan respekt prema domaćinu mi moramo doći do željene igre koja će donijeti željeni rezultat. Bit će prostora za neke igrače koji su manje igrali. Vraća se Boško Šutalo, cilj je da ga što prije dovedemo u natjecateljski ritam. Petković ima problema s rebrom, to se vidjelo na zadnjoj utakmici. Vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti. Emreli je u terapiji, dijagnostički dio je gotov, po procjeni naše liječničke službe spreman je za najveće napore i uskoro ga možemo očekivati u kadru."

Nedostaju

Varaždin: Škaričić (ozlijeđen)

Dinamo: J.Šutalo, Theophile-Catherine, Bulat (ozlijeđeni)

Mjesto, vrijeme, suci

Varaždin, 20 sati

Suci: Duje Strukan (Split), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Alen Jakšić (Solin), Mateo Erceg (Benkovac). VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo), Hrvoje Radić (Split)

Prošli dvoboj

Dinamo - Varaždin 2:2 - Bilo je to podosta loše izdanje Modrih u 34. kolu pretprošle sezone. Dva puta su vodili golovima Luke Ivanušeca i Dine Perića, ali Varaždin se vraćao preko Elezija i Herrere. Teško su Modri dolazili do prilika i vidjelo se da je Varaždin, koji se borio za opstanak, puno motiviraniji.

Prognoza

Pobjeda Dinama - Dinamu ova utakmica dolazi u nezgodnom trenutku kada se bori s Ludogorecom za play-off Lige prvaka, ali Ante Čačić ima toliko puta spominjan širok kadar pa može dosta rotirati i one svježije igrače gurnuti u postavu. Varaždin je pokazao koliko je opasan i to su vidjeli i u Dinamu što će svakako biti razlog više za ozbiljan nastup.

FOTO: HINA/Marko JURINEC

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!