Ostali sportovi

Nova nada iz Marjana: Nika Karabatić brončana na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 05.08.2022.
Nova nada iz Marjana: Nika Karabatić brončana na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Članica splitskog Marjana Nika Karabatić osvojila je brončanu medalju na svjetskom juniorskom prvenstvu u kategoriji do 55 kilograma.

Nova velika nada trofejnog taekwondo kluba u turnir je ušla velikom pobjedom protiv nezgodne Iranke Fathi Fersehteh s 2:1 u rundama da bi u sljedećem kolu na isti način slavila i protiv Ukrajinke Darye Kostenevyč koja je u prvoj rundi puno problema zadala Niki svojom visinom. Četvrtfinalna borba za medalju i plasman u polufinale protiv Austrijanke Paule Gratzl prošla je s lakoćom i 2:0 u rundama, 13:0 u prvoj i 11:5 u drugoj rundi. Ipak, polufinalni sraz protiv reprezentativke Koreje otišao je na stranu Kim te je Karabatić završila s broncom.

Medalja na svjetskom juniorskom prvenstvu od ogromne je važnosti za mladu Niku koja je tek završila prvi razred srednje škole i već je nanizala dvije medalje u juniorskoj konkurenciji u nekoliko mjeseci. Krajem prošle godine je još kao ulazna juniorka postala europska prvakinja da bi sad tom zlatu dodala i svjetsku broncu. Podsjetimo, Nika je još kao kadetkinja osvojila naslov europske prvakinje 2018. godine te europske viceprvakinje 2020. godine te joj je ovo četvrta velika medalja za Hrvatsku i taekwondo klub Marjan u karijeri. Pred Nikom je ove godine i nastup na europskom prvenstvu za mlađe seniore na koje se plasirala i prošle godine, ali nije imala pravo nastupa jer je imala samo 15 godina. Također, vrijedi spomenuti da su ovi bodovi sa svjetskog juniorskog prvenstva iznimno važni i za ulazak u seniore jer se oni prenose i na svjetske seniorske rang liste i mogli bi Niku gurnuti među najbolje svjetske seniorke u kategoriji do 57 kilograma.

Izvrstan je bio i Marjanov Leon Hrgota u kategoriji do 68 kilograma. U prvom kolu je slavio protiv reprezentativca Tajvana Yu Jui Huanga da bi u osmini finala pobijedio reprezentativca Koreje Taehoon Kima s 2:0 u rundama. U borbi za odličje koja je bila neizvjesna i dramatična više sreće je imao Australac Matthew Summerfield koji je osvojio medalju, a Hrgotu ostavio na petom mjestu na svijetu.

Još jedna predstavnica Marjana, Mia Tukić nastupila je ranije na svjetskoj smotri i nakon dvije pobjede u kategoriji do 49 kilograma na koncu porazom u osmini finala nastup završila na devetom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!