Nogomet

Zekić želi napokon pobjedu protiv Šibenčana koje vrlo cijeni i hvali

Branimir Korać • subota, 06.08.2022.
Zekić želi napokon pobjedu protiv Šibenčana koje vrlo cijeni i hvali
Foto: FaH

U prvom današnjem susretu četvrtog kola SuperSport HNL-a Slaven Belupo u Koprivnici dočekuje Šibenik. I jedni i drugi u ovaj susret ulaze nakon dobrih nastupa u prošlom kolu...

Vrlo dobar nastup u Varaždinu pa loš protiv Dinama i onda opet vrlo dobar u Osijeku. Kakvo će lice Slaven Belupo pružiti u četvrtom kolu kod kuće protiv Šibenika, Zoran Zekić ne zna, ali može se nadati kako se neće nastaviti trend dobrih igara u gostima i loših kod kuće.

Šibenik mu baš ne leži, otkako je preuzeo Slaven Belupo, nije ga uspio pobijediti i nada se kako će sada prekinuti taj niz. Kao što se može vidjeti, još uvijek mu momčad nije u idealnom stanju, dosta je tu igrača koji nisu prošli pripreme i tek polako dolaze do neke pripremljenosti da dijelom mogu sudjelovati u utakmicama.

Jedan od njih je Talys koji je debitirao u Osijeku, Zekić čeka i Krstanovića da može odigrati nešto više minuta, stigao je i Jambor, trebat će vremena da se sve posloži kako on želi.

U Šibeniku je također bilo puno promjena, ali čini se kako su se *Šibenčani polako ekipirali i sada izgledaju sve bolje. Ove sezone uistinu igraju najbolji nogomet još od vremena Marija Rosasa, Damir Čanadi je vrlo dobro posložio momčad koja je imala puno novih imena.

U sva tri ovosezonska susreta Šibenik je bio dobar, pokazao kako ima potencijal i da je sve opasniji. Duje Čop se pokazao kao posebno kvalitetno pojačanje, vraća se i Ivan Delić, Šibenik će svakako biti jako neugodan.

Što su rekli?

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Mislim da još nisam pobijedio protiv Šibenika otkad sam ovdje. Manje-više smo kvalitetom slični. Šibenik je ove sezone dosta bolji nego prošle, puno je čvršći, okomitiji, kompaktniji, s novim trenerom i novom energijom. Čeka nas zanimljiva utakmica, ne očekujem ništa lagano i moramo biti još kompaktniji i čvršći nego u Osijeku. Zasad su svi u kadru, neki se pomalo dižu, ekipiramo se i trebalo bi biti sve bolje."

Damir Čanadi, trener Šibenika: "Nisam znao da ovdje još nismo slavili. Belupo je momčad dosta slična nama i mislim da su šanse 50:50. Uvjeti će ponovno biti teški, imamo neki plan, a sada je na nama da ga provedemo u djelo. Očekujem da su nam tri boda iz prošlog kola dodatno podigla samopouzdanje."

Nedostaju

Slaven Belupo: Sušak (ozlijeđen)

Šibenik: Pajić (ozlijeđen)

Mjesto, vrijeme, suci

Koprivnica, 18:55

Suci: Ante Čulina (Zagreb), Dino Knez (Osijek), Ivan Janić (Ilok), Goran Pečarić (Zagreb). VAR: Zdenko Lovrić (Đakovo), Goran Pataki (Đakovo)

Prošli dvoboj

Šibenik - Slaven Belupo 2:1 - Bila je to prva pobjeda Deana Računice na klupi Šibenika. Slavio je golovima Vidovića i Delića, u drugom poluvremenu Krstanović nije realizirao kazneni udarac, a samo je smanjio Crnac.

Prognoza

Remi - Baš kao što naglašavaju i jedan i drugi trener, bit će to dvoboj podjednakih protivnika u kojem je sve moguće. Nekako nam najviše vuče na remi iako i svaki drugi ishod ne bi predstavljao iznenađenje.

FOTO: HINA/Marko JURINEC

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!