Nogomet

Dojam je za oboje bolji od rezultata, Lokosi i Riječani žele to popraviti

Matej Kačan • nedjelja, 07.08.2022.
Dojam je za oboje bolji od rezultata, Lokosi i Riječani žele to popraviti
Foto: FaH

Četvrto kolo SuperSport HNL-a zatvaraju Lokomotiva i Rijeka u Kranjčevićevoj ulici. Pobjedu žele oboje jer su na startu sezone pokazali dobar dojam, ali uz manji rezultatski učinak...

Dobro je na početku sezone djelovala Rijeka, rastrčano i mlado, ali u zadnje vrijeme, točnije nakon prvog kola i slavlja nad Šibenikom za to ima tek pokazati dva europska poraza i remi s Goricom. Sigurno je da Draganu Tadiću i momcima pobjeda treba, ali s druge strane je nadasve neugodan suparnik.

Lokomotiva je također puno pokazala na startu sezone, imala je Dinamo u šaci pa je nadigrala Osijek, ali sve je pokvario poraz od Šibenika pa su na kontu tek tri boda uz mnogo bolji dojam, a bodove treba skupljati odmah.

Oboje imaju što za dokazati i pokazati nakon remija Rijeke s Goricom koji je lako mogao biti i poraz, ali i poraza Lokomotive. Osijek je u krizi, Dinamo je kiksao, Hajduk ima dvije utakmice manje i ovo je za oboje dobra šansa da naplate dojam i s tri vrijedna boda se barem priključe i "fingiraju" prijetnju najboljima.

Važno je ovo i u međusobnom odnosu, rast Lokomotive i iskustvo prošle sezone uz očit pad Rijeke sugeriraju da bi ove momčadi mogle i trebale biti susjedi na tablici. Rijeka svakako želi zadržati primat i status "Velike četvorke", a Lokomotiva onaj epitet najboljeg od ostatka nadograditi i skočiti u europska mjesta.

Prvi susret zato bi mogao dosta toga udariti i odrediti, ali svakako ne i odlučiti. Što se stila tiče, obje momčadi vole trčati, igrati direktno i napadati pa nam to obećava sjajan nogomet i dosta pogodaka u Zagrebu večeras.

Što su rekli

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Rijeka je jedna kvalitetna ekipa koja je imala određenih promjena tokom ovog prijelaznog roka. Doveli su nova imena, nova pojačanja. Mislim da su i dalje među najkvalitetnijim ekipama u ligi. Teško je kazati kakvu utakmicu možemo očekivati, no mislim da će Rijeka isto kao i mi ući u utakmicu otvorenog garda i tražiti bodove, i mi tražimo bodove, tako da vjerujem kako će utakmica svakako biti vrlo zanimljiva."

Dragan Tadić, trener Rijeke: "Očekujemo zahtjevnu utakmicu. Vidimo kako ide prvenstvo da su sve utakmice teške, da favorit možeš biti jedino na papiru. Ovaj tjedan ušli smo u normalan ritam rada, očekujem protiv Lokomotive dobru prezentaciju."

Nedostaju

Lokomotiva: Aliyu (ozljeda)

Rijeka: Solano, Obregon (upitni)

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion u Kranjčevićevoj, 21 sat

Suci: Dario Bel, Marjan Tomas, Kristijan Novosel, VAR: Igor Pajač, Ivan Mihalj

Prošli susret

Lokomotiva - Rijeka 2:1 - Prošli put ove dvije ekipe su igrale u travnju, u jeku Rijekine velike krize koja ih je izbacila iz utrke za naslov. Prije toga Rijeka je gubila od Dinama, Gorice i Dragovoljca, a 2:1 slavlje Lokosa sve je zapečatilo. Aliyu je zabio nepriznat gol u 18. minuti, a 1:0 postavio je Luka Stojković u 38. Isti je igrač asistirao Kačavendi u 46., a tek je Josip Drmić smanjio u nadoknadi.

Prognoza:

Remi: Očekujemo sjajnu utakmicu s mnogo golova, ali i da ipak Lokosi uzmu ponešto plijena u četvrtom kolu. Dojam je bio predobar da bi nakon četiri susreta bili na tri poraza. S druge strane, Rijeka je bez pobjede od prvog dola, ali pokazala je neke obrambene probleme koje bi je mogle koštati pobjede premda je favorit.

FOTO: HINA/Miljenko Klepac

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!