Nogomet

Ljubičić: 'Već sam na pola željene brojke. Ako me LASK želi otkupiti, malo me se pita'

Matej Kačan • nedjelja, 07.08.2022.
Ljubičić: 'Već sam na pola željene brojke. Ako me LASK želi otkupiti, malo me se pita'
Foto: FaH

Svoj sjajan ulazak u sezonu, ali i opciju da ga Austrijanci otkupe i da se ne vrati u Hajduk je prokomentirao mladi Marin Ljubičić...

Sjajno je u sezonu krenuo mladi napadač Hajduka na posudbi u LASK-u iz Linza Marin Ljubičić. Zabio je hat-trick u Kupu pa u tri prva nastupa u Bundesligi, a sve je kulminiralo s četiri komada Wolfsbergeru.

"Baš guštam i na treninzima i na utakmicama. Osjećam da sam se oslobodio pritiska. Sad samo sebi u glavi stavljam pritisak: golovi, asistencije i pobjede. Okolina me ne zanima. Isključio sam se iz svega. Četiri gola sam zadnji put dao u juniorima. Mislim da smo igrali protiv Sesveta u gostima", rekao je za Dalmatinski portal.

Ovako sjajan učinak nije očekivao.

"Nisam očekivao da ću zabiti ovoliko pogodaka. Devet u četiri utakmice. To stvarno dobro izgleda. Kada su me pitali za brojke prije početka sezone, rekao sam 'neka zabijem 20 golova u svim natjecanjima'. Već sam skoro na pola od te brojke, ali neću se opterećivati. Svaku utakmicu želim dati sve od sebe."

Čestitali su mnogi, pa i iz Hajduka.

"Bilo je 'samo' 300-injak čestitki. Većina suigrača iz Hajduka mi se javila, kao i trener Valdas Dambrauskas i sportski direktor Mindaugas Nikoličius."

Osvrnuo se Ljubičić i na težak dres Hajduka i činjenicu da je proigrao tek odlaskom.

"Nije lako. Stranac može vidjeti reakcije publike, ali komentari...Mi domaći igrači imamo obitelj, rodbinu, prijatelje, poznanike. Svi očekuju nešto, pitaju te dan prije utakmice nešto. Izložen si pritisku. Ja ovdje vidim da je to totalno nepotrebno. Tek sad radim ono što sam želio i prošle sezone."

Spominje se i ta opcija otkupa za Austrijance.

" Oni imaju opciju otkupa. Ako zadovoljim. U medijima je moja izjava malo krivo interpretirana. Ispalo je da 'se i mene nešto pita', ali u cijeloj priči mene se malo pita", završio je.

FOTO: HINA/Miroslav Lelas

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!