Nogomet

Čačić: 'Sustavno se radi destrukcija, sada sam ja na meti, a sutra će biti netko drugi'

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.08.2022.
Čačić: 'Sustavno se radi destrukcija, sada sam ja na meti, a sutra će biti netko drugi'
Foto: FaH

Ante Čačić uoči uzvrata protiv Ludogoreca je optimist, ali istresao je i sve što mu je na duši te odgovorio na kritike...

Dinamo mse priprema za uzvrat porotiv Ludogoreca, Ante Čačić na sličnom je tragu razmišljanja kao uoči prve utakmice.

"Čeka nas uzvrat s Ludogorecom, utakmica koja pobjedniku u najmanju ruku osigurava Europsku ligu. Mi smo u prvoj utakmici došli do prednosti iako je domaćin radio sve da on to uspije, siguran sam da neće uspjeti niti sutra. Očekujem stabilan i siguran Dinamo koji će imati veliku potporu navijača. Nakon Varaždina smo imali četiri dana, momčad se uspjela odmoriti i u dobrom raspoloženju čekamo utakmicu. Protivnik je za respekt, ima kontinuitet titula u Bugarskoj, osam godina igra u skupinama, ali mi smo odlučni da utakmicu dobijemo."

Ante Čačić je pod stalnim udarom kritika i to je nešto što ga smeta, ne samo kritike prema njemu nego i prema klubu.

"Neke stvari zaista ne razumijem. Svaka priča kreće pod pojedinih medija, a baš ti mediji žive od onog što Dinamo čini svake godine za hrvatski nogomet. Dinamo sa mnom još nije izgubio utakmicu, ima sve pod kontrolom. U Europi smo sve utakmice dobili na gostovanju što isto nešto govori, osvojili Superkup, u prvenstvu tri dobili i jednu odigrali neriješeno koja je veliki bod za domaćina, a mali za nas. U teškom smo ritmu, išli smo u Razgrad pa odigrali utakmicu, pa cijela noć bez spavanja, dolazak u srijedu, u četvrtak jedan trening pa u petak utakmica na onakvoj temperaturi protiv onako dobrog protivnika, nije to lako. Istovremeno smo morali voditi i računa da sutra budemo pravi jer tu popravka nema. Razumijem da su ljestvice drugačije postavljene, razumijem da navijači hoće i dobru igru i dobar rezultat, ali to se neće uvijek dogoditi."

Čačić tvrdi kako prema Dinamu nema tolerancije i stalno je na meti medija.

"Nama nedostaju dva stopera koja su važna jer iz zadnje linije mirno kreiraju i stvaraju igru, ali mi to ne naglašavamo nego radimo s onima koji su sposobni. Znamo koji su naši ciljevi i nema razloga za nezadovoljstvo. Da možemo izgledati bolje, tu se apsolutno slažem i tome ćemo težiti. Kritika zna biti poticajna, ali i destruktivna. Na dobrom smo putu. Tolerancija prema Dinamu godinama ne postoji, sustavno se radi destrukcija, sada sam ja na meti, a sutra će biti netko drugi, a ne vidim razloga za to. I zašto se toliko apostrofira pozicija lijevog braniča, Ljubičić je igrao četiri utakmice na toj poziciji i nismo nijednom izgubili. Najbitnije je da idemo prema naprijed, mi smo lokomotiva koja vuče hrvatski nogomet."

Osobno smatra da ga se podcjenjuje, ali tvrdi kako ga to neće destabilizirati.

"Trener Dinama sam u dva mandata s osvojena četiri trofeja, uveo sam ekipu u Ligu prvaka, od 56 utakmica izgubio sam osam i to dvije od PSG-a, dvije od Porta i jednu od Dynama iz Kijeva. Pojedinci jednostavno žele unijeti nemir, ali neće uspjeti, ja sam dovoljno realiziran čovjek i dovoljno sam stabilan, trener sam 37 godina, nigdje nisam imao rezultatski kolaps i nigdje iza sebe nisam ostavio nered, pa tako neću niti u Dinamu. Imamo dosta igrača, moramo voditi računa o svima. Za osam dana, daj Bože, bit ćemo u Norveškoj i najavljivati utakmicu za ulazak u Ligu prvaka. Već je u subotu Hajduk i o svemu moramo voditi računa. HNL ne treba podcijeniti, a gostovati kod bilo kojeg prvaka u Europi... Imali smo nedostataka u igri, to pokazujemo dečkima, nadamo se da ćemo to eliminirati."

Što se tiče izostanaka, nema novosti.

"Josip Šutalo, Theophile, Bulat nisu tu, ali su na povratku i vrlo brzo će biti u konkurenciji. Mi sutra moramo imati one koji energetski mogu odgovoriti, Ludogorec je odgodio svoju utakmicu, mi to ne činimo, mislim da smo zasad uspješni."

Ne očekuje posebno različitu utakmicu od one u Razgradu.

"Bit će ista utakmica kao tamo. U rezultatskom su minusu i moraju doći do rezultata koji žele. Imaju peh da su naišli na Dinamo koji ima puno iskustva u Europi, imamo i dobar rezultat iz prve utakmice i da ćemo iskontrolirati utakmicu. Tražit ćemo naravno pobjedu. U prve dvije minute tamo smo im i sve dali, ali narednih 20 minuta imali smo 2:0 i neke situacije da bi ih vratio taj gol. No opet smo imali dobrih intervala i u drugom poluvremenu. Rezultat je dobar, igra treba i može biti bolja."

Ludogorec je ostao bez Sotirioua, ali Čačić je uvjeren kako u Thiagu imaju dobru zamjenu.

"Ludogorec je ozbiljno selektiran, za svaki odlazak ima spreman dolazak, nema Sotirioua, ali tu je Thiago, Brazilac koji je jako dobar s obje noge i neće biti lako s njim. Ludogorec je puno bolji u igri prema naprijed, s puno igrača ulazi u 16 metara i moramo limitirati njihovu kvalitetu. Imaju i dobre šutere, sve smo to imali priliku ranije već vidjeti, igrači su to sve saznali kroz analizu i video."

FOTO: HINA/Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!