Nogomet

Pouzdani veznjak Istre karijeru nastavlja u Češkoj: 'Brzo sam shvatio koliko je ovo velik klub'

Matej Kačan • utorak, 09.08.2022.
Pouzdani veznjak Istre karijeru nastavlja u Češkoj: 'Brzo sam shvatio koliko je ovo velik klub'
Foto: FaH

Nakon dosta uspješne sezone u Istri 1961, u inozemstvo odlazi pouzdani veznjak Robert Mišković. On je potpisao dvogodišnji ugovor s Banik Ostravom...

Dosadašnji veznjak Istre 1961 Robert Mišković, koji iza sebe ima bogato iskustvo omladinskih pogona Osijeka i Dinama te igre u BiH, napustio je Pulu i karijeru nastavlja u Češkoj.

Mišković iza sebe u posljednje dvije sezone ima ukupno 38 nastupa za Istru uz po četiri pogotka i asistencije, dok je prije toga skupljao iskustvo u 2. HNL u drugim momčadima Osijeka i Dinama, kao i u Interu i Rudešu u prvoligaškom društvu.

Za ovog 22-godišnjeg plemenitog veznjaka rođenog u Ingolstadtu Banik Ostrava bit će prva inozemna destinacija ne brojimo li posudbe u BiH gdje je igrao za Zrinjski i Tuzlu.

S češkom je momčadi potpisao dvogodišnji ugovor, a ove je sezone u Puli bio standardan s dva nastupa i 133 minute sve do dogovorenog odlaska.

"Sretan sam što sam ovdje i što ću igrati za velik klub s velikom tradicijom. Prvi put kad sam čuo za interes, nisam mnogo znao o klubu i ligi, ali kako sam prikupljao informacije sam shvatio koliko je ovo velik klub s tradicijom i koliko navijača ima. Radujem se što ću igrati pred tim navijačima i dati sve od sebe", rekao je po dolasku.

Mišković je Česima objasnio i svoju pozadinu.

"Rođen sam u Njemačkoj gdje sam živio do 16. godine kad sam otišao u Hrvatskoj gdje sam igrao i živio dosad. Ofenzivni sam veznjak, ali sam prošle sezone u Istri igrao na dosta pozicija. Igrao sam i na krilu, ali uglavnom u sredini."

Dobra sezona u Istri ponukala je dosta interesa, ali za ovo Mišković vjeruje da je najbolja opcija.

"Uz Banik sam imao interesa i iz nekih drugih zemalja i klubova, ali mi agent poznaje ovaj klub te mi je pokazao ambiciju i povijest kluba. Vrlo brzo mi se svidjelo pa sam mu rekao da završimo posao", završio je.

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!