Tenis

Hačanov svladao Argentinca, čeka Čilića ili Ćorića

HINA, Matej Kačan • utorak, 09.08.2022.
Hačanov svladao Argentinca, čeka Čilića ili Ćorića
Foto: EPA

Ruski tenisač Karen Hačanov jedan je od tek četvorice pobjednika prvog dana turnira u Montrealu koji je obilježen kišom te će u drugom kolu čekati pobjednika hrvatskog dvoboja...

Obilna kiša koja je u ponedjeljak padala u Montrealu dopustila je odigravanje samo četiri meča iz programa prvog dana ATP Masters 1000 turnira u tom kanadskom gradu, a svoje mjesto u drugom kolu našli su Finac Ruusuvuori, Slovak Molcan, Rus Hačanov i Amerikanac Brooksby.

Najbrži je bio Jenson Brooksby (ATP - 46.) koji je trebao samo 85 minuta za pobjedu 6:2, 6:3 protiv Kazahstanca Aleksandera Bublika (ATP - 41.).

Najviše vremena (dva sata i 43 minute) i energije za plasman u drugo kolo utrošio je Rus Karen Hačanov (ATP - 28.) koji je sa 7:6 (4), 5:7, 6:3 svladao Argentinca Francisca Cerundola (ATP - 27.). Hačanovu je to bila 200. pobjeda na ATP Touru, a dovela ga je do meča protiv pobjednika hrvatskog obračuna u Montrealu u kojem će se po osmi put u službenim dvobojima sučeliti Marin Čilić i Borna Ćorić.

Hrvatski derbi je na rasporedu u utorak od 17 sati po srednjoeuropskom vremenu. Naravno, budu li vremenski uvjeti povoljni.

Za utorak je na rasporedu ukupno 20 mečeva prvog kola, od kojih tri moraju biti dovršena: Denis Shapovalov vodi sa 7:5, 6:6 protiv Alexa de Minaura, Roberto Bautista Agut ima prednost od 7:6, 2:1 protiv Marcosa Girona, a u dvoboju Jacka Drapera i Huga Gastona rezultat je 6:2, 2:3 za Britanca.

ATP Montreal, 1. kolo:
Emil Ruusuvuori (FIN) - Stan Wawrinka (ŠVI) 6:3, 3:6, 6:3
Alex Molcan (SLK) - Mackenzie McDonald (SAD) 7:6 (1), 6:4
Jenson Brooksby (SAD) - Aleksander Bublik (KAZ) 6:2, 6:3
Karen Hačanov (Rus) - Francisco Cerundolo (Arg) 7:6 (4), 5:7, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!