Vodeni sportovi

Tucak: 'Opet smo u utakmicu ušli olako, pa neću ja svako malo gubiti živce'

Matej Kačan • utorak, 09.08.2022.
Tucak: 'Opet smo u utakmicu ušli olako, pa neću ja svako malo gubiti živce'
Foto: EPA

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak imao je što za reći svojim igračima nakon poraza od Srbije, pogotovo zbog mlakog ulaska u utakmicu...

Vrlo nezadovoljan porazom od Srbije na startu turnira u Sardiniji je hrvatski izbornik Ivica Tucak. Iako poraz u prijateljskom susretu nije alarmantan, Tucka brine dio s pristupom momčadi.

"Odigrali smo jako lošu utakmicu u svim segmentima, što u ovoj fazi istinski napornih treninga nije za ne očekivati. To nije ono što me brine, ali postoji nešto drugo", rekao je, pa pojasnio:

"Ono što me brine jest da već drugu uzastopnu prijateljsku utakmicu ulazimo olako. Protiv Mađarske u Šibeniku 0:3, sada protiv Srbije 0:4. To mi se nikako ne sviđa, pa primanje gola u onaj dio koji igrači moraju braniti. To je stvar mentalnog pristupa i to je nešto što ću ja sada vrlo jasno iskomunicirati s igračima. Postoje metode s kojima se to može promijeniti, samo se nadam da neću morati to učiniti. Od treninga pa nadalje. Pa, neću ja svako malo gubiti živce uz rub bazena. Nadam se da će shvatiti moju poruku. To je zbog njih. Trenirati i raditi ovoliko koliko radimo, a stvarno rade jako žestoko, naporno, pa da se uđe u utakmicu i gubiš 4:0… to je nevjerojatno. Nakon toga čak dođemo i do 6:6. To je stvar mentalnog pristupa."

Čini se da nakon ovog izbornikovog istupa Hrvatsku čeka zadatak mnogo boljeg ulaska u susret i to treba promijeniti već za utorak kad Barakude igraju s Italijom.

Izvor: HVS

FOTO: EPA/Szilard Koszticsak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!