Nogomet

Šimić će pričekati za startno mjesto, Leipzig dogovorio sjajnog Slovenca tek za sljedeće ljeto

Matej Kačan • utorak, 09.08.2022.
Šimić će pričekati za startno mjesto, Leipzig dogovorio sjajnog Slovenca tek za sljedeće ljeto
Foto: EPA

Sjajni mladi Slovenac Benjamin Šeško ipak neće ovog ljeta napustiti RB Salzburg pa će Roko Šimić svoju priliku kao prvi napadač i projekt kluba pričekati još godinu dana...

Mnogi su se otimali za Benjamina Šeška već ovog ljeta, ali RB Salzburg odlučio je pričekati, dogovoriti transfer za sljedeće ljeto i još jednu sezonu imati na raspolaganju sjajnog Slovenca.

Spominjali su se klubovi poput Chelseaja ili Uniteda, ali 19-godišnji slovenski napadač svoj će razvoj nastaviti u bratskom RB Leipzigu gdje odlazi na ljeto 2023.

Leipzig je objavio transfer i potpis na pet godina, do 2028. godine. Jedan od najvećih napadačkih talenata na svijetu stigao je u Austriju 2019. iz Domžala, a kao i ostali prvo je išao na posudbu u Liefering.

Prošle je sezone ukupno zabio 11 pogodaka u 37 nastupa. To znači i da će Roko Šimić svoju priliku kao prvi napadač Salzburg čekati još godinu dana, a konkurencija će biti strašna.

Već s 18 godina Šeško je debitirao i za slovensku reprezentaciju, a u listopadu prošle godine je zabio i reprezentativni prvijenac.

FOTO: EPA/Clemens Milan

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!