Tenis

Serena Williams potvrdila odlazak u mirovinu: 'Možda je evolucija najbolja riječ za ovo'

Mihaela Bradovski • utorak, 09.08.2022.
Serena Williams potvrdila odlazak u mirovinu: 'Možda je evolucija najbolja riječ za ovo'
Foto: EPA

Serena Williams završava prebogatu igračku karijeru i spremna je posvetiti se drugim stvarima, potvrdila je nakon startne pobjede na turniru u Torontu...

Nastup u Torontu Serena Williams započela je pobjedom protiv Španjolke Nurije Parrizas-Diaz čime je pokazala kako i dalje može igrati na vrhunskoj razini.

Međutim turnir u Torontu je početak kraja velike karijere, Serena je objavila kako se okreće od tenisa i posvećuje drugim stvarima koje su joj važne u životu.

"Nikad mi se nije sviđala riječ umirovljenje. Razmišljala sam o ovome kao o prijelazu, ali želim biti osjetljiva na to kako koristim tu riječ, koja znači nešto vrlo specifično i važno za zajednicu ljudi. Možda je najbolja riječ da to opišem kao evolucija. Udaljavam od tenisa prema drugim stvarima koje su mi važne. Prije nekoliko godina tiho sam pokrenula Serena Ventures, tvrtku rizičnog kapitala. Ubrzo nakon toga zasnovala sam obitelj i želim je povećati", napisala je Serena za Vogue.

Embed from Getty Images

Serena će svoj zadnji turnir vjerojatno imati na US Openu nakon čega će završiti karijeru.

"Počelo je odbrojavanje. Moram se usredotočiti na to što sam mama, na svoje duhovne ciljeve i konačno otkrivanje drugačije, ali uzbudljive Serene. Uživat ću u ovih sljedećih nekoliko tjedana."

FOTO: EPA/Andy Rain

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!