Košarka

Mulaomerović: 'Smith je sjajan igrač i dečko, ali ne trebamo pred njega staviti pretjerana očekivanja'

Branimir Korać • utorak, 09.08.2022.
Mulaomerović: 'Smith je sjajan igrač i dečko, ali ne trebamo pred njega staviti pretjerana očekivanja'
Foto: FaH

Izbornik Damir Mulaomerović s reprezentacijom radi u Opatiji i priprema je za ono što je čeka kasnije ovog mjeseca i u rujnu...

Hrvatska košarkaška reprezentacija priprema se za prve dvije utakmice pretkvalifikacija, ali i za Europsko prvenstvo koje ju čeka na početku sljedećeg mjeseca. Izbornik Damir Mulaomerović jako je zadovoljan kako se radi.

"Imamo sjajne uvjete za ono što nam treba, sada nas je i malo više, imamo i neke nove momke. Svi dobro rade, stvarno nemam primjedbi, kompletirali smo se sinoć. Oni koji su bili od prije odradili su veći dio posla i to po meni izgleda dosta dobro."

Priključio se i Jaleen Smith novi Amerikanac u hrvatskoj reprezentaciji.

"Ne trebamo staviti pretjerana očekivanja pred njega. On je sjajan igrač i dečko, svi su ga sjajno prihvatili. Radi se o vrhunskom igraču koji ima velike kvalitete i bit će nam veliko pojačanje. Nadam se da će ta papirologija biti riješena i dat će nam dodatnu kvalitetu."

Lošom igrom u kvalifikacijama, Hrvatska je ostala bez šanse za nastup na Svjetskom prvenstvu i sav fokus je samo na Eurobasketu.

"Što se nas tiče, idemo skromno, utakmicu po utakmicu, radimo i želimo svaki dan i individualno i timski dizati se. Momci su shvatili u kakvoj smo situaciji, svi su jako motivirani i nismo imali ni najmanji problem. Imali smo skoro mjesec dana pauze, zadovoljan sam kako smo se vratili. Namjerno smo stavili da odigramo tri-četiri utakmice protiv dobrih ekipa i na kraju zadnja provjera protiv Slovenije pred sve što nas čeka kasnije."

U odnosu na prošlo okupljanje, još je nekih novih imena u reprezentaciji.

"Šarić je donio dodatnu kvalitetu svojom energijom i talentom. Jako dobro izgleda na treninzima, Matković daje također dodatni impuls svojom energijom. Možemo odgovoriti i obrambeno i napadački na sve što nas čeka. Mislim da smo sigurno jači. Kruno je još u posebnom programu, nećemo ga voditi na turnir nego će ostati u Opatiji raditi s kondicijskim trenerom."

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!