Košarka

Šarić: 'Lijepo je biti s ovim igračima, reprezentacija mi je nedostajala, uvijek mi je čast biti tu'

Branimir Korać • utorak, 09.08.2022.
Šarić: 'Lijepo je biti s ovim igračima, reprezentacija mi je nedostajala, uvijek mi je čast biti tu'
Foto: FaH

Nedostajao je Dario Šarić ovoj reprezentaciji, vraća se i bit će potpuno spreman za kvalitetan doprinos na Europskom prvenstvu...

Dario Šarić oporavio se od ozljeda koje su ga mučile i napokon je uz reprezentaciju. S velikim zadovoljstvom joj se priključio.

"Osjećamn se dobro, nakon sezone sam nastavio trenirati tamo do sredine srpnja. Pripremao sam se da dođem što spremniji i bolji, osjećam se jako dobro. Lijepo je biti s ovim igračima, reprezentacija mi je nedostajala, uvijek mi je čast biti tu."

Šariću će trebati malo vremena da dođe u onu punu formu i da može igrati više minuta.

"U razgovoru s trenerom i stožerom polako ćemo dizati intenzitet utakmica i minuta. No sve ovisi kakav ću biti na terenu, trebaju igrati oni koji najbolje izgledaju na terenu, koji to zasluže i koji se trude. Ja ću dati sve od sebe, pomalo ćemo se dizati da ne dođe do neke neplanirane ozljede."

Već duže vrijeme reprezentacije imaju problema jer ima najbitniji igrači u važnim utakmicama ne mogu igrati.

"Malo je nezahvalna situacija zbog Fibinog rasporeda, NBA igrači ne mogu dugo biti s ekipom. Prošle godine me nije bilo na turniru u Splitu, ali imamo pozitivnih stvari, maldih momaka koji dolaze. Nas 12 koji ćemo igrati probat ćemo dati sve od sebe, ja sam pozitivan. Mislim da ako se sve posloži, može biti dobro."

Što se tiče njegove budućnosti, zasad ostaje u Phoenixu.

"Zasad se vraćam u Phoenix, razgovarao sam s trenerom, ali u NBA svijetu se nikada ne zna. Ne zamaram se s tim, pokušavam se vratiti iz ozljede, sada je fokus na reprezentaciji."

Reprezentacija je jača za Jaleena Smitha što Šarić pozdravlja.

"Presretan sam, Savez je odlučio uzeti Amerikanca, radi se o sjajnom igraču i vrhunskom momku. Tek smo nekoliko dana skupa i nemoguće je od njega očekivati ove sekunde puno, ali kako budu dolazile utakmice i kako ćemo se privikavati jedni na druge, bit će puno bolje."

Šarić je svjestan kako Hrvatska nije u pozuiciji slati velike najave.

"Teško je nakon zadnjih rezultata očekivati nešto veliko, ali mi ćemo imati 12 momaka koji se moraju žrtvovati i boriti. Ići utakmicu po utakmicu i dizati se do Prvenstva da tu budemo što bolji. Teško je sada o nekim očekivanjimna."

Ozljede su iza njega i sada radi punim intenzitetom.

"Ne radim po posebnom programu, radim s ekipom. Na prvom turniru ćemo vidjeti kakva će biti situacija, koliko ćemo dizati minutažu, to ćemo s izbornikom i stožerom dogovoriti da se ne događaju neke male ozljede i po par dana odmaranja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!