Nogomet

Čačić: 'Ovo nije umjetničko klizanje da se gleda umjetnički dojam, ovdje se radi o osvajanju bodova'

Branimir Korać • utorak, 09.08.2022.
Čačić: 'Ovo nije umjetničko klizanje da se gleda umjetnički dojam, ovdje se radi o osvajanju bodova'
Foto: FaH

Ante Čačić bio je vrlo zadovoljan prolaskom Dinama u play-off Lige prvaka. Modri su i u uzvratu svladali Ludogorec, ovaj put s 4:2...

Trener Dinama Ante Čačić bio je zadovoljan, posebno prvim poluvremenom. U drugom dijelu ipak se uvukla mala nervoza u momčad.

"Moram čestitati mojim igračima i ljudima koji su nas cijelo vrijeme bodrili. Ono što smo obećali to smo i ostvarili, osigurali smo najmanje Europsku ligu. Mislim da je ovo prvo poluvrijeme najbolje što je Dinamo odigrao otkako sam mu ja na kormilu. Šteta što smo primili taj gol na kraju poluvremena. Tri izmjene smo napravili kako bih sačuvao neke igrače da ne dobiju kartone. U drugom dijelu odmah smo primili gol iz tog prekida, uvukla se malo nervoza i bez obzira što smo imali igrača više oni su riskirali, preskakali su i nastojali se vratiti. Mogu reći da smo bili malo i nervozni, nedostajao nam je taj još jedan igrač koji bi nas malo bolje polijepio što je radio dobro Mišić u prvom poluvremenu. Nisam ja dizao crvene kartone, radio je to sudac, ovakva utakmica mora se igrati glavom, opet smo napravili neke stvari za hrvatski nogomet, opet ćemo igrati u Europi."

Čačić smatra kako je taj gol Ludogoreca na početku drugog dijela imao utjecaj na njegovu momčad.

"Najopasnije je kad vodiš 2:0 pa primiš gol i onda ti sam uđe drugi. Mi smo imali 3:0, završilo je 3:1, taman smo ušli na teren i bilo je 3:2. To je unijelo malo nemira u naše redove, ali naši igrači su zaista zaslužili da ih se bodri cijelo vrijeme, mislim da nisu zaslužili da ih se obeshrabruje pa i onda kada im ne ide, kada je malo teško, svaki naš igrač daje svoj maksimum. Imamo dobru situaciju, ali moramo se opet preorijentirati, čeka nas derbi u subotu, a za osam dana smo u Norveškoj. Moramo svakog igrača pripremiti, ohrabriti da bi ga doveli u stanje potrebno za te utakmice."

Još jednom je branio momčad i poručio kako su kritike pretjerane jer se na kraju ipak gleda rezultat.

"Svatko radi svoj posao, ja sam trener i svaki dan sam s igračima i znam na koji način svaki igrač može reagirati u kojoj utakmici. Oni koji nas prate rade na svoj način, ja im ne mogu uređivati. Najvažnije je da imam zadovoljstvo u ovom poslu, dosad nemamo kiks, ovo nije umjetničko klizanje da se gleda umjetnički dojam, ovdje se radi o osvajanju bodova i podizanju rejtinga za hrvatski nogomet. Na kraju krajeva Dinamo živi od plasmana što duže u Europi."

Trener Modrih poručio je kako Dinamo neće odgađati utakmice zbog Europe.

"Mi smo europski klub koji se mora naučiti igrati u europskom ritmu. Odgađati nećemo, u rosteru imamo igrača koliko imamo, vjerujem svakome pa je evo i Gojak danas igrao koji praktički nema ništa minuta. Imamo igrače koji nam se vraćaju, koji će biti za 15 dana u kadru, Šutalo, Theophile, Bulat, svi se polako vraćaju. Imamo igrače i moramo se probati nositi s tim ritmom."

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!