Nogomet

Gol Čolaka i asistencija Barišića za play-off Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 10.08.2022.
Gol Čolaka i asistencija Barišića za play-off Lige prvaka
Foto: EPA

U uzvratnim susretima trećeg pretkola Lige prvaka nije bilo posebnih iznenađenja, poznati su svi parovi play-offa...

Qarabag je još jednom pokazao koliko je opasna i neugodna momčad. Kod kuće je odigrao 1:1 protiv Ferencvarosa, ali je zato u Mađarskoj odradio veliku utakmicu i odnio pobjedu 3:1.

Odličnu utakmicu odigrali su dvostruki strijelac Ibrahima Wadji i dvostruki asistent Kady dok je još jedan pogodak dodao Abdellah Zoubir. Jedini strijelac za domaćina bio je u 86. minuti Adama Traore koji je smanjio na 3:1.

Embed from Getty Images

Dinamo će u play-offu igrati protiv Bodo/Glimta, a da će Norvežani u borbu za Ligu prvaka, bilo je jasno već nakon prve utakmice. Slavili su s 5:0 i uzvrat u Litvi bio je formalnost. Formalnost koja je stvorila probleme jer je prvi vratar Boda Nikita Haikin već u 18. minuti morao napustiti igru zbog ozljede.

Krajem prvog dijela Petar Mamić asistirao je Francisu Kyeremehu koji je doveo Žalgiris u vodstvo. Na početku drugog dijela Joel Mugisha poravnava, a dvostruka nesreća za Žalgiris stiže četiri minute kasnije kada Mamić zarađuje isključenje.

Šerif je u Plzenu nastupio bez ijednog moldavskog igrača, imao je tek na klupi dva rezervna vratara, sve ostalo bili su stranci.Nakon poraza kod kuće 2:1 u prvoj utakmici, Tomasova momčad istim rezultatom poražena je i u uzvratu kod Viktorije u Plzenu.

Domaćin je povgeo u desetoj minuti ngolom Jana Klimenta, ali odmah na startu drugog dijela Rasheed Akanbi poravnava. Tu se utakmica ponovno otvorila, ali ju je 15 minuta kasnije zatvorio John Mosquera golom za konačnih 2:1.

Rangersi su predvođeni Hrvatima stigli do 3:0 pobjede protiv Royale Uniona i tako su nadoknadili i prestigli zaostatak 2:0 iz prvog susreta.

U 45. minuti Rangersi su stigli do vodstva iz kaznenog udarca koji je realizirao James Tavernier, a posao je dovršen u drugom dijelu.

U 58. minuti vratar gostiju dobro je obranio pokušaj Arfielda, ali na odbijancu je bio Antonio Čolak koji s metra glavom šalje loptu u mrežu. Pogodak pogledajte OVDJE.

Konačnih 3:0 postavio je Malik Tillman u 79. minuti nakon ubačaja Borne Barišića na drugu vratnicu i lošeg istrčavanja vratara Anthonyja Morisa.

Embed from Getty Images

Pjunik se već nakon prve utakmice oprostio od prolaza, u Beogradu je poražen od Zvezde 5:0, a izgubio je i u uzvratu. Guelor Kanga i Milan Pavkov bili su strijelci.

Sturm je izbvorio produžetke protiv kijevskog Dynama, ali ne i prolaz. U gostima je poražen 1:0, a istim rezultatom golom Rasmusa Hojlunda bio je bolji u 90 minuta uzvrata. Otišlo se u produžetke gdje su Kostjantin Vivčarenko i CViktor Cigankov odveli Kijevljane u play-off.

Embed from Getty Images

Od Midtjyllanda se očekivalo više u ovom dvomeču protiv Benfice. Portugalci jesu favoriti, ali se očekivalo barem malo ravnopravnije izdanje Danaca. Ovako je završilo s ružnih ukupnih 7:2 za Benficu. U uzvratu je bilo 3:1, Enzo Fernandez, Henrique Araujo i Diogo Goncalves pogađali su za Benficu, a Pione Sisto za Midtjylland. Petar Musa ostao je na klupi Benfice.

Embed from Getty Images

Iako je Apollon za manje od pola sata vodio 2:0 protiv Maccabija golovima Hervina Ongende i Israela Colla ipak se nije uspio vratiti u seriju. 4:0 iz prve utakmice bio je teško dostižan rezultat.

Zanimljivo je bilo u Eindhovenu gdje je u 90 minuta završilo 2:2, a onda je u produžetku Luuk de Jong osigurao pobjedu i prolaz Monaca.

Embed from Getty Images

Liga prvaka, treće pretkolo:
Ferencvaros - Qarabag 1:3 (1:1)
Žalgiris - Bodo/Glimt 1:1 (0:5)
Viktoria Plzen - Šerif 2:1 (2:1)
Rangers - Royale Union SG 3:0 (0:2)
Pjunik - Crvena zvezda 0:2 (0:5)
Sturm - Dynamo Kijev 1:2 produžeci, 1:0 (0:1)
Midtjylland - Benfica 1:3 (1:4)
Apollon - Maccabi Haifa 2:0 (0:4)
PSV - Monaco 3:2 produžeci, 2:2 (1:1)

FOTO: EPA/Bo Amstrup

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!