Ostali sportovi

Ana Đerek i Tijana Korent predvode hrvatske gimnastičarke na EP u Münchenu

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 10.08.2022.
Ana Đerek i Tijana Korent predvode hrvatske gimnastičarke na EP u Münchenu

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija spremna je za sutrašnji početak Europskog prvenstva kojemu je do nedjelje domaćin München.

Anu Đerek (greda i tlo), Tijanu Korent (preskok) i tri višebojke Petru Furač, Saru Šulekić i Niku Kukuljan Frleta koja ima seniorsku premijeru na EP-u, ždrijeb je smjestio u kvalifikacijsku skupinu 1 koja starta od 10 sati, a konačan rasplet znat će se oko 20 sati.

"Uspješno smo odradili pripreme, pa podij trening i sve je više-manje išlo po planu. Nadam se da ćemo to što smo trenirali pokazati i u kvalifikacijama. Ovo je i timsko natjecanje tako da su ovdje svi s ekipama pa tako i mi. U takvim natjecanjima nemamo baš iskustva i meni je teško procijeniti što mi ovdje možemo napraviti i što možemo očekivati. Nadam se samo da ćemo mi starije u ekipi pokazati iskustvo i odraditi natjecanje kako smo zamislili, a da će se mlađi dio ekipe ipak snaći u ovim novim stresnim situacijama i pod pritiskom pokazati sve ono što su trenirale i spremale", rekla je naša dvostruka olimpijka Ana Đerek koja ove sezone iz natjecanja u natjecanje pokazuje odličnu formu.

Podsjetimo, do sada smo imali dva europska seniorska višebojska finala Tine Erceg (2004. i 2005.), Tijana Korent bila je u dva finala preskoka (2013. i 2020.), Christina Zwicker u finalu grede i ruča 2020., dok je naša seniorska ekipa bila 6. u finalu 2020.

"Nemam neke velike najave za ovo EP. Došli smo ovdje kao ekipa da ove mlađe cure steknu iskustvo, možda više da Ana i ja budemo podrška, jer svi znamo koliko su Europska prvenstva jaka. S moje strane bilo bi čudno reći da očekujem finale, nikada to nisam najavljivala. Želim samo odraditi svoje skokove najbolje što mogu, s obzirom da smo imali dugu sezonu i da nas dosta toga još čeka, samo se nadam da će sve proći bez ozljeda, a na kraju ćemo vidjeti što će biti. Svi su došli s ekipama ovdje, čak i zemlje za koje nismo ni znali da imaju ekipu. Bit će zanimljivo sutra na kraju dana vidjeti kako će se sve odviti", zagonetno je poručila naša najiskusnija reprezentativka Tijana Korent.

Seniorske su danas odradile posljednji trening prije sutrašnjih kvalifikacija, a naša juniorska ekipa u sastavu Mila Prpić (višeboj), Mirna Hontić (višeboj), Lea Kapular (višeboj), Mia Bezer (greda, preskok i tlo) i Sofia Mešter (dvovisinske ruče) imala je podij trening nakon kojega čekaju petak kada su na rasporedu juniorske kvalifikacije (Hrvatska je u skupini 2 od 15:20 sat).

Hrvatska je do sada jedinu žensku europsku medalju osvojila zahvaljujući Sari Šulekić koja je bila srebrna na dvovisinskim ručama 2020. godine. Imali smo i juniorska višebojska finala Tine Erceg 2002., Tanje Delladio i Marije Fišter 2005., Ana Đerek bila je 4. na preskoku 2012., Nika Kukuljan Frleta 6. na ručama 2020., Antea Ercegović 7. na preskoku iste godine, a Sara Šulekić na uz srebro bila je i u još dva finala (6. na preskoku i 8. na tlu).

FOTO: Slobodan Kadić/HGS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!