Nogomet

Predsjednik Villarreala: 'Želimo u Europi dogurati što je dalje moguće'

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.08.2022.
Predsjednik Villarreala: 'Želimo u Europi dogurati što je dalje moguće'
Foto: EPA

Predsjednik španjolskog nogometnog kluba Villarreala rekao je u četvrtak kako je momčad usredotočena na nadolazeću utakmicu s Hajdukom jer ove sezone želi što dalje dogurati u Konferencijskoj ligi.

Sastav Villarreala se u četvrtak tradicionalno pomolio uoči početka sezone u lokalnoj crkvi gradića Vila-real, koji ima 50.500 stanovnika, gdje je položio dres pred svecem zaštitnikom kluba.

"Sada smo usredotočeni na početak prvenstva i utakmicu Konferencijske lige, to je ono što nam je istinski bitno u ovom trenutku", izjavio je predsjednik Fernando Roig u obraćanju medijima.

Villarreal je ljetos odigrao osam prijateljskih utakmica upisavši šest pobjeda i dva remija.

"Ove sezone nam je cilj biti dobri u Primeri te što je moguće dalje dogurati u Europi. Nakon što osiguramo ostanak u prvoj ligi bit ćemo maksimalno ambiciozni", dodao je Roig.

Villarreal će za tjedan dana ugostiti Hajduk u 4. pretkolu Konferencijske lige, ali ne na svom stadionu La Ceramica jer se ondje odvijaju radovi. Utakmica će se igrati u 60 kilometara udaljenom gradu Valenciji na stadionu kluba Levante kapaciteta 26.300 mjesta.

"Radovi na našem stadionu odvijaju se dobrim tempom, uskoro ćemo imati obnovljeni stadion", napomenuo je Roig.

Radovi su počeli u svibnju, a trebali bi završiti krajem prosinca.

Villarreal je prošle sezone bio sedmi u prvenstvu, a u Ligi prvaka je prije tri mjeseca ispao u polufinalu od Liverpoola.

Momčad se nije znatno promijenila u odnosu na travanj 2021. kada je u četvrtfinalu Europske lige svladala zagrebački Dinamo sa 1-0 i 2-1 pa zatim osvojila to natjecanje. Trener Unai Emery ima već određenu početnu jedanaestoricu, a jedinu neizvjesnost mu predstavlja najubojitiji napadač Gerard Moreno koji je zbog zdravstvenih problema propustio posljednje dvije pripremne utakmice.

Embed from Getty Images

Villarreal u subotu u prvom kolu prvenstva igra kod Valladolida, povratnika u prvu ligu.

Na vratima se očekuje Geronimo Rulli, a ispred njega braniči Juan Foyth, Raul Albiol, Pau Torres i Alfonso Pedraza. Na sredini terena su Capoue i Parejo, a na krilima Yeremy Pino i Francis Coquelin. U napadu bi trebali zaigrati Jackson i Baena.

Tako je izgledao Villarreal u generalnoj probi prije šest dana kada je s 4-2 pobijedio milanskog Intera. Prethodno je svladao PSV (2-1), Southamptona (2-1), Borussiju Dortmund (2-0), Reims (1-0) i Levante (3-1) dok je remizirao s lisabonskim Sportingom (1-1) i Fulhamom (1-1).

FOTO: EPA/PETER POWELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!