Ostali sportovi

Tijana Korent 16. na preskoku, Ana Đerek 20. na tlu i gredi

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.08.2022.
Tijana Korent 16. na preskoku, Ana Đerek 20. na tlu i gredi

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija završila je s nastupom na Europskom prvenstvu u Münchenu...

Nakon cjelodnevnih kvalifikacija ukupno je najbolji plasman imala naša najiskusnija reprezentativka Tijana Korent koja je zauzela 16. mjesto na preskoku. Dvostruka hrvatska olimpijka Ana Đerek ostvarila je dva 20. mjesta - na gredi među 119 gimnastičarki te na tlu u konkurenciji njih 115.

Hrvatska se borila i u ekipnom dijelu natjecanja, a završili smo kao 25. reprezentacija s ukupno 137.79 bodova. Najbolje kvalifikacije odradila je Italija (165.162).

Podijeljene su i prve medalje u Münchenu. Višebojska prvakinja Europe je Talijanka Asia D'Amato (54.732), srebrna je Britanka Alice Kinsella (54.132), a brončana još jedna Talijanka Martina Maggio (53.965). Hrvatska je imala tri višebojke u ovom natjecanju - Petra Furač bila je 64. (44.231) među 85 djevojaka koje su radile kompletan višeboj, Nika Kukuljan Frleta koja je debitantica na seniorskom EP-u zauzela je 67. mjesto (43.831), a Sara Šulekić 69. (43.466).

"Zadovoljna sam kako sam odradila preskok. Na žalost uvijek ima nekih grešaka i ne možeš nikada biti sto posto zadovoljan s onime što napraviš, ali došli smo ovdje kao ekipa, kao ekipa smo uspješno i odradile ovo. Cure su stekle novo iskustvo i mogu reći da sam ponosna na njih što se nisu raspale, bez obzira što su imale i padove. Stisnule su zube i odradile svoje vježbe do kraja. To samo pokazuje da u budućnosti može biti još bolje", rekla je Tijana Korent koja je za svoje skokove ocijenjena s ukupno 12.816 bodova (12.733 i 12.900).

"Nisam puno više ni očekivala, čak sam i malo manje očekivala. Ovo EP je stvarno jako i puno njih je radilo dva skoka na preskoku. Mislim da ne možemo otići razočarane s ovog EP-a. Stekle smo još jedno iskustvo, preživjele smo bez ozljeda i ovo je i više nego odlično", poručila je Tijana Korent koja iza sebe već ima dva europska finala na preskoku.

Embed from Getty Images

Dva 20. mjesta imala je Ana Đerek danas u Münchenu. Na gredi s ocjenom 12.666 i to zbog jedne pogreške koja joj je uzela moguće finale, te 12.766 na tlu.

"Ponovno sam odradila i parter i gredu bez pada. Ne mogu reći da sam nezadovoljna, ali ni da sam u potpunosti zadovoljna. Greškica je bilo, možda je moglo malo bolje, ali sve u svemu, uz sve probleme koje sam imala u pripremama za ovo natjecanje, mislim da ne mogu biti nezadovoljna. A timski rezultat... Mislim da su se naše mlade cure dobro držale, iako je i tu bilo greškica, ali niti u jednom trenutnu nije nastao raspad sistema nego smo se sve skupa držale zajedno. Ovaj put je nekako najbolja bila ta timska atmosfera i definitivno ima mjesta za napredak u timskom rezultatu. Osim što su mlađe cure dobile iskustvo, iz ovoga svega naučiti ćemo dosta toga i napredovati kao tim", rekla je nakon kvalifikacija Ana Đerek.

Sutra, drugog kvalifikacijskog dana na programu su juniorke, a hrvatsku ekipu čine Mila Prpić, Mia Bezer, Mirna Hontić, Lea Kapular i Sofia Mešter.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!