Nogomet

Bivši igrač Hajduka i Osijeka izbacio Partizan i srušio Stolicu, Santini zabija samo u Europi

Branimir Korać • četvrtak, 11.08.2022.
Bivši igrač Hajduka i Osijeka izbacio Partizan i srušio Stolicu, Santini zabija samo u Europi
Foto: EPA

Odigrani su preostali susreti kvalifikacija za Europsku ligu u kojoj definitivno neće biti Maribora i Partizana koji nisu uspjeli u uzvratu nadoknaditi zaostatke iz prvih susreta. Ivan Santini s Zürichom ide dalje...

Maribor ne igra dobro, a novo razočaranje stiglo je u Helsinkiju gdje je poražen i u drugom susretu pretkola Europske lige. HJK je bio bolji 1:0 pogotkom Santerija Hostikke i s ukupnih 3:0 ide dalje. Roko Baturina odigrao je cijelu utakmicu, a Marin Laušić zamijenio je Ivana Brnića na poluvremenu.

Fenerbahče je nakon visokog slavlja u Istanbulu s 3:0, u uzvratu odigrao 1:1 protiv Slovackog i prošao dalje. Serdar Dursun donio je vodstvo Feneru u Slovačkoj u 56. minuti, dvije minute kasnije domaćin je izjednačio preko Ondreja Sasinke, ali više od toga nije mogao.

Embed from Getty Images

Nikakvih problema nije bilo niti za Zürich koji je u prvom susretu u Sjevernoj Irskoj slavio s 2:0, a u uzvratu na svom stadionu slavio je s 3:0 i s ukupnih 5:0 eliminirao Linfield. Dvostruki strijelac u prvih pola sata bio je Donis Avdijaj, a u 84. minuti, deset minuta nakon ulaska u igru, Ivan Santini stavlja točku na i. Santiniju je to drugi gol u dresu Züricha i to drugi u Europi.

Dobio je Malmö prvu utakmicu s 3:0, vodio u uzvratu 2:0, ali dopustio je Dudelangeu čak 26 udaraca na gol dok je ona imao tek osam i na kraju je remizirao 2:2. Nije to bio idealan nastup, ali prolaz se pamti. Pogotke za Malmö postigli su Mohamed Buya Turay i Ola Toivonen, a za Luksemburžane Samir Hadji i Dejvid Sinani kojem je asistirao Filip Bojić. Bojić je igrao do 77. minute.

Veliko razočaranje za Partizan koji je odigrao samo 2:2 kod kuće protiv AEK Larnake. Ciprani su u prvoj utakmici bili bolji s 2:1 i tako idu dalje. Dva puta je Partizan vodio golovima Ricarda Gomesa, ali prvo je bivši igrač Hajduka i Osijeka Adam Gyurcso izjednačio, a drugi put poravnao je Imad Faraj. Odmah nakon susreta Partizan je ostao bez trenera, ostavku je podnio Ilija Stolica.

Drama u Bratislavi i prolazak Olympiakosa u raspucavanju protiv Slovana. Nakon remija u prvom susretu, remi je viđen i u uzvratu gdje je Olympiakos vodio golom Zinckernagela od 54. minute. U 94. Ilija Šaponjić je izjednačio, ubrzo je domaćin ostao i bez isključenog Abene, ali je u produžecima ipak izdržao. U 101. minuti Aguibou Camara zabio je za novo vodstvo Grka koje poništava sedam minuta kasnije Andre Green. Odluka je pala s 11 metara gdje kod domaćina nisu bili precizni Juraj Kucka i Giorgi Čakvetadze i Olympiakos bez Šime Vrsaljka ostaje u igri za Europsku ligu.

Europska liga, treće pretkolo:
HJK Helsinki - Maribor 1:0 (2:0)
Slovacko - Fenerbahče 1:1 (0:3)
Zürich - Linfield 3:0 (2:0)
Dudelange - Malmö 2:2 (0:3)
Partizan - AEK Larnaka 2:2 (1:2)
Slovan Bratislava - Olympiakos 3:4 penali, 2:2 (1:1)

FOTO: EPA/ENNIO LEANZA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!