Nogomet

Poznati svi sudionici play-offa Konferencijske lige, brojni Hrvati u akciji

Branimir Korać • petak, 12.08.2022.
Poznati svi sudionici play-offa Konferencijske lige, brojni Hrvati u akciji
Foto: EPA

Odigrani su svi preostali susreti trećeg pretkola Konferencijske lige i poznati su svi sudionici play-offa...

Poljski Rakow rutinski je odradio posao u uzvratu protiv Spartaka iz Trnave. Nakon 2:0 u Slovačkoj, slavio je i kod kuće i to s 1:0 golom Vladislava Kočergina. Kapetan Zoran Arsenić i Fran Tudor odigrali su cijelu utakmicu.

Basel je nakon velike borbe eliminirao Bröndby i izborio prolaz u sljedeću rundu Europske lige. Danci su slavili na svom travnjaku 1:0, ali u uzvratu je Basel bio puno bolji i golovima Fabiana Freija i Andija Zeqirija stigao do 2:1, strijelac za goste bio je Matias Kvistgaarden. Odluka je pala u raspucavanju s 11 metara gdje gosti nisu realizirali čak tri udarca, među njima i Josip Radošević u prvoj seriji. Radošević je odigrao cijelu utakmicu dok je Marko Divković ušao u 52. minuti.

Još jednu tvrdu i neizvjesnu utakmicu odigrali su CFR Cluj i Soligorsk, a nakon 0:0 u prvom dvoboju, u uzvratu je Cluj slavio golom Jeftea kojem je asistirao Gabrijel Debeljuh. Debeljuh je igrao do 59. minute, a Lovro Cvek cijelu utakmicu. Kod gostiju Luka Šimunović odradio je svih 90 minuta.

Djurgarden je ponovio ono što je napravio u Rumunjskoj te je i u uzvratu u Švedskoj slavio protiv Sepsija s 3:1. Rumunji su poveli u osmoj minuti golom bivšeg igrača Istre Cosmina Mateija, ali domaćin je okrenuo rezultat preko Finndella i Asora (dvostruki strijelac). Adnan Aganović odradio je cijelu utakmicu za Sepsi.

Veliki podbačaj Konyaspora koji je kod kuće poražen od Vaduza s 4:2 nakon što je u gostima odigrao 1:1. Poveo je ranim golom Guilhermea i činilo se da stvari idu očekivanim smjerom, ali sredinom prvog dijela Franklin Sasere i Manuel Sutter rade preokret. Ništa bolje nije bilo niti u nastavku, Tunahan Cicek i Cedric Gasser odveli su goste na 4:1, a u sudačkoj nadoknadi Amir Hadžiahmetović samo je postavio konačnih 2:3. Robert Murić kod Konyaspora odradio je prvo poluvrijeme, a Domagoj Pavičić ostao je na klupi.

Embed from Getty Images

Duje Strukan nije imao težak posao u Belgiji gdje je vodio dvoboj između Antwerpa i Lilleströma. Belgijci su već u prvom susretu slavili s 3:1 i u uzvratu su samo potvrdili da su bolji i odnijeli su pobjedu 2:0 golovima Anthonyja Valencije i Birgera Verstraetea.

Embed from Getty Images

Universitatea Craiova slavila je s 3:0 u uzvratu protiv Zorje iz Luhanska i tako nadmašila zaostatak 0:1 iz prvog susreta. Manje od sat vremena trebalo je domaćinu da dođe do 3:0 prednosti golovima Raula Silve, Stefana Baiarama i Nicusora Bance. Ante Roguljić dobio je priliku od 74. minute dok je Ivan Martić ostao na klupi.

Levski je u Sofiju donio prednost 1:0 s Malte, ali je svejedno ispao. Malteški Hamrun slavio je u gostima u pravoj drami. Hamrun je poveo preko Matthewa Guillaumiera, ali u 91. minuti Tsunami poravnava. Kratko je trajalo slavlje Bugara, Ryan Camenzuli u sljedećem napadu zabija za 2:1. U produžecima pogodaka nije bilo, odluka je pala s 11 metara gdje su Maltežani bili znatno precizniji. Kod Hamruna Roko Prša igrao je do 118. minute.

Lech je u produžecima bio bolji od islandskog Vikingura te ga je svladao s 4:1. Poveli su Poljaci golovima Ishaka i Veldea, ali u 95. minuti Danijel Đurić zabija za 2:1 i donosi produžetke gostima. Ipak u dodatnom vremenu Marchwinski i Sousa odvode Lech do pobjede. Kod domaćina Antonio Milić igrao je do 50. minute.

Bečki Rapid bio je puno bolji od Neftčija, ali i izrazito neprecizan te nije mogao u 90 minuta doći do prolaza. U 67. minuti je golom Marca Grulla poveo, a tek u produžecima osigurao prolaz golom Ferdyja Druijfa u 112. minuti. Ivan Brkić bio je na golu gostiju.

Embed from Getty Images

FC Riga visokim porazom u Barcelosu oprostila se od Europe. Nakon 1:1 u Latviji, Gil Vicente visoko je slavio 4:0 golovima Frana Navarra (dva) i Kevina Villodresa dok je Glody Ngonda zabio autogol. Hrvoje Babec kod gostiju igrao je do 85. minute.

Molde je većinu posla odradio u prvoj utakmici koju je dobio s 3:0, ali Kisvarda je u uzvratu stvorila dosta problema. Vodila je na odmoru 2:0 golovima Jašira Asanija, ali kada je Mannsverk sredinom drugog dijela smanjio, sve je bilo jasno. Dominik Kovačić kod domaćina je odradio cijelu utakmicu.

Konferencijska liga, treće pretkolo:
Rakow - Spartak Trnava 1:0 (2:0)
Basel - Bröndby 3:1 penali, 2:1 (0:1)
CFR Cluj - Soligorsk 1:0 (0:0)
Djurgarden - Sepsi 3:1 (3:1)
Hapoel Beer Sheva - Lugano 3:1 (2:0)
Konyaspor - Vaduz 2:4 (1:1)
Petrocub - MOL Fehervar 1:2 (0:5)
Twente - Čukarički 4:1 (3:1)
Antwerp - Lilleström 2:0 (3:1)
FCSB - Dunajska Streda 1:0 (1:0)
Panathinaikos - Slavia Prag 1:1 (0:2)
Universitatea Craiova - Zorja 3:0 (0:1)
Basaksehir - Breidablik 3:0 (3:1)
Anderlecht - Paide 3:0 (2:0)
Aris Solun - Maccabi Tel Aviv 2:1 (0:2)
Hibernians - RFS 1:3 (1:1)
Klaksvik - Ballkani 3:4 penali, 2:1 (2:3)
Levski - Hamrun 1:4 penali, 1:2 (1:0)
Škendija - AIK Stockholm 2:3 penali, 1:1 (1:1)
Sligo Rovers - Viking 1:0 (1:5)
Lech - Vikingur 4:1 produžeci, 2:1 (0:1)
Rapid Beč - Neftči 2:0 produžeci, 1:0 (1:2)
St. Patrick's - CSKA Sofija 0:2 (1:0)
AZ Alkmaar - Dundee United 7:0 (0:1)
Gil Vicente - Riga FC 4:0 (1:1)
Kisvarda - Molde 2:1 (0:3)
Young Boys - KuPS 3:0 (2:0)

FOTO: EPA/Waldemar Deska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!