Tenis

Mektić i Pavić prosuli dvije meč lopte i pali nakon velike borbe u osmini finala

Matej Kačan • petak, 12.08.2022.
Mektić i Pavić prosuli dvije meč lopte i pali nakon velike borbe u osmini finala
Foto: EPA

Najbolji hrvatski tenisači u paru Nikola Mektić i Mate Pavić također na Mastersu u Montrealu nisu mogli dalje od osmine finala, usprkos dvije meč lopte...

Crna noć s četvrtka na petak za hrvatski tenis u Montrealu. Osim Marina Čilića, svoj nastup na Mastersu završili su i Nikola Mektić i Mate Pavić.

Oni su u drugom kolu igrali protiv kombinacije Daniel Evans-John Peers i pali su nakon tri seta i borbe za sat i 17 minuta, i to nakon preokreta protivnika.

Naime, Peers i Evans izgubili su prvi set sa 6:2 za Hrvate koji su odmah krenuli breakom, ali drugi set je suprotna priča i break lopti praktički ni nema sve do 0:40 kod 3:2 kad Peers i Evans odmah rade break za 4:2.

Zadržali su tu prednost do kraja seta i izjednačenja, a onda se pristupa produženom tie-breaku u odlučujućem setu. Mektić i Pavić tu su opet bolje otvorili s 3:1, a imaju i 7:5 te meč loptu kod 9:8, ali i kod 11:10.

No, sve su to prosuli i Evans i Peers su nadoknadili, kod 12:12 napravili mini-break i servirali za 14:12 i pobjedu te plasman u četvrtfinale.

ATP Montreal, osmina finala parova:
N. Mektić/M. Pavić (5) - D. Evans/J. Peers 6:2, 3:6, 12:14

FOTO: EPA/Neil Hall

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!