Vodeni sportovi

Blažević finale traži u repasažu, Mataja i Kajtaz ispale u kvalifikacijama

HINA, Matej Kačan • petak, 12.08.2022.
Blažević finale traži u repasažu, Mataja i Kajtaz ispale u kvalifikacijama
Foto: EPA

Tri hrvatske plivačice nastupile su u petak ujutro na EP u Rimu, a jedina je određeni uspjeh postigla Ana Blažević koja će finale na 100 m prsno tražiti u repasažu...

Hrvatska plivačica Ana Blažević pokušat će u petak kroz repasaž ostvariti plasman u finale na 100 m prsno na Europskom plivačkom prvenstvu u Rimu, dok su Meri Mataja i Amina Kajtaz ostale bez plasmana u polufinale u svojim disciplinama.

Blažević je u kvalifikacijama u petak ujutro bila ukupno 20. s vremenom 1:09.28 što je slabije od njenog najboljeg rezultata u toj disciplini (1:05.04), ali i to je bilo dosta za repasaž. Najbrža je u kvalifikacijama bila Talijanka Benedetta Pilato s vremenom 1:05.77.

U istoj disciplini nastupila je i Meri Mataja koja je ostala bez polufinala jer je u kvalifikacijama bila ukupno 31. s vremenom 1:11.71.

U utrci na 50 m leptir nastupila je Amina Kajtaz koja je također ostala bez polufinala, ona je u ukupno bila 26. u kvalifikacijama s vremenom 27.56, dok je najbrža sa 25.30 u kvalifikacijama bila svjetska rekorderka Šveđanka Sarah Sjoestroem.

Polufinala su na rasporedu danas od 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!