Nogomet

Bjelica: 'Osijek je bio Nenad Bjelica u ožujku, to je isto i danas, a to ne bi trebalo biti tako'

Branimir Korać • petak, 12.08.2022.
Bjelica: 'Osijek je bio Nenad Bjelica u ožujku, to je isto i danas, a to ne bi trebalo biti tako'

Teška kriza trese Osječane, Nenad Bjelica je vidno drugačijeg raspoloženja, a u goste dolazi poletni i jako dobri Varaždin koji je već igrom održao lekciju i Dinamu i Hajduku...

Osječani traže izlaz iz krize, za to trebaju pobjede, a prilika za tri boda stiže u nedjelju kada u Gradski vrt dolazi momčad Varaždina.

"Od ponedjeljka se pripremamo za utakmicu, odigrali smo i jednu prijateljsku na kojoj smo koristili 20 igrača. Fiolić, Kleinheisler, Leovac, Lovrić su radili smanjenim intenzitetom do četvrtka za razliku od Čeberka, Žapera i Nejašmića koji cijeli tjedan ne treniraju s momčadi i rade odvojeno. Svi su bili vrijedni, dobro smo odigrali tu prijateljsku, zabili i pokoji gol i dizali samopouzdanje", kaže Nenad Bjelica.

Bjelica ima i dalje dobar odnos s igračima i vjeruje u njih.

"Imam odličan odnos sa svlačionicom, sa svim igračima, nemam nikakav problem, najveći problem mi je što ne pobjeđujemo. Svima mogu biti samo zahvalan, naravno da nismo presretni sa zadnjih 2-3 tjedna, ali to ne može umanjiti sve dobro što smo napravili, a napravili smo to s ovim igračima. I to ne može promijeniti moj odnos s njima. Sada smo u fazi kada oni imaju moju podršku, imam li ja njihovu to ne znam, ali ja vjerujem u svakoga koji je u našem kadru."

Ta prijateljska utakmica protiv Đakovo Croatije okončana je pobjedom Osječana 7:0, a neki igrači svojim radom su se nametnuli.

"Imao sam plan do srijede, ali u srijedu su se neki nametnuli i sada moram tražiti u ovoj teškoj situaciji najspremnije, one koji daju takav dojam za nedjelju. Oni koji istrče bit će moje uvjerenje da su u tom tenutku najspremniji i da mogu do pobjede. Neki su već u ponedjeljak dali dobru vibraciju i vidiš tko od njih može, a tko blokira. Tražim lavove u ovom trenutku."

Promjena u odnosu na dvoboj u Puli će biti.

"Bit će promjena, bilo je u svim utakmicama, malo sam utakmica ponovio istih 11. Kada nešto ne funkcionira, onda tražim rješenje, mijenjao sam i sustav i igrače, ali ne mogu za Pulu nikome prigovoriti da nije htio. Prije gola mi imamo šansu za gol, ne zabijemo i odmah tamo primimo."

Psiha je ključ svega i Bjelica mora pronaći način kako maknuti blokadu u glavi.

"Sve je psiha, oni su podložni pod utjecajem svega što se događa i oko mene, oni su ljudi od krvi i mesa. Možeš biti najspremnija momčad na svijetu, ali ako nije psiha jaka, džabe ti sve. Želimo im maknuti tu blokadu koja ne dozvoljava da pokažu sav svoj potencijal. Oni su fizički spremni, mogu igrati dvije utakmice zaredom, ali moramo razgovarati i dalje da bi počeli funkcionirati."

Osvrnuo se Bjelica i na priče o transferima posljednjih dana.

"Nikakvih novosti, sve poluinformacije. Najiskrenije, sve su to dezinformacije."

Bjelica je natuknuo i kako je sve što se događa u klubu i dalje ono što se vuče od prošle sezone te priznao kako više ne može funkcionirati kao prije.

"Sada svi pričaju o posljedicama, bavite se vi s uzrokom. On naravno postoji i nema veze s trenutnom situacijom. Ne, kao dosad više ne mogu funkcionirati. Izdešavale su se neke stvari koje utječu i na mene, ja sam čovjek od krvi i mesa. Osijek je bio Nenad Bjelica u ožujku, to je isto i danas, a to ne bi trebalo biti tako. Ne bi jedan klub smio ovisiti o energiji jednog čovjeka i to govorim dvije godine. Bio sam ponosan dok sam vukao lokomotivu, to me činilo ponosnim, sada više ne. Zašto Lokomotiva ima danas manje goriva, tu je problem u onom uzroku. Kada dobiješ par šamara, nemaš istu energiju kao prije. Pokušavam sve da izvučem ekipu iz ove situacije, ali nije mi lako. Emocija i energija ne mogu se kupiti na tržnici, probao sam, ali nisam ih našao."

Malo o Varaždinu za kraj:

"Mlada i poletna ekipa, brzi, dobro posloženi i odličan trener. Osvježenje su za HNL i zbog igre i na tome im čestitamo. U svim utakmicama pokazali su visoku kvalitetu i očekujemo ekipu koja će doći i igrati neopterećeno. Mi kao i uvijek gledamo sebe i ako posložimo kockice u glavi, možemo se nadati pobjedi. Kroz sve tražimo tu pravu energiju za pobjedu protiv Varaždina u nedjelju."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!