Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši gostuju u Norveškoj: 'Čeka nas teži posao nego u Osijeku'

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 12.08.2022.
Hrvatski odbojkaši gostuju u Norveškoj: 'Čeka nas teži posao nego u Osijeku'

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija krenula je prema Norveškoj gdje će protiv njihove reprezentacije igrati uzvratni susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hrvatska će s Norvežanima snage odmjeriti u nedjelju, 14. kolovoza u 16 sati u Voldama. Naše odbojkaše očekuje dug put i neizvjesna utakmica, a svoja očekivanja otkrivaju reprezentativci Tino Hanžić, Tino Busak Vidaković te kapetan Marko Sedlaček.

"Trenutno se nalazimo na putu za Norvešku gdje za dva dana igramo uzvratni susret. U posljednjoj utakmici ekipa Norveške bila je oslabljena na pozicijama korektora i tehničara tako da nas tamo sigurno očekuje ekipa u punom sastavu", izjavio je reprezentativac Tino Hanžić te dodao: "Nakon Norveške u Gradski vrt dolazi nam reprezentacija Grčke. To će biti jedan od najbitnijih susreta, pogotovo zbog poraza u prethodnom susretu s njima. Cipar će nam biti posljedna utakmica kvalifikacijskog kruga. Ovim putem pozivam sve da nas podrže na utakmicu protiv Grčke u Osijeku."

Hrvatska će se s Grčkom sastati 17. kolovoza u 19 sati u osječkoj dvorani Gradski vrt.

"U Osijeku smo zabilježili laganu pobjedu 3:0, znamo da tako neće biti u Norveškoj zbog povratka par ozlijeđenih igrača. Očekuje nas težak put. Krenuli smo rano ujutro iz Osijeka, preko zagrebačkog aerodrome letimo za Munchen te od tamo nastavljamo let za Oslo. Iz Osla se sada vozimo 600 kilometara do grada Volde. Imat ćemo malo vremena za odmor, osjetiti teren i nadam se uzeti pobjedu na izazovnom i teškom gostovanju", izjavio je reprezentativac Tino Busak Vidaković.

Posljednje utakmica kvalifikacija za EP igrat će se 20. kolovoza na Cirpu.

"Nakon tri odigrane utakmice u kvalifikacijama tek smo na pola puta, imamo još tri utakmice. Trenutno smo na putu za Norvešku, idemo dva dana ranije jer nas čeka dug put te nam je utakmica u nedelju jako bitna, tako da moramo biti spremni psihički i fizički. Situacija na tablici je dobra, no očekivali smo bolju. U nedjelju igramo s Norveškom, očekujemo pobjedu bez drame, ali bit će nam teže nego doma, igrat će nekoliko igrača koji su bili ozlijeđeni te će imati prednost domaćeg terena. Mi smo spremni, ne smije nam se ponoviti što nam se dogodilo u Grčkoj, a to je da malo podcijenimo protivnika. Nemamo više pravo na pogrešku tako da očekujem dobru igru. Nakon utakmice vraćamo se u Hrvatsku i onda slijedi ono najbitnije, utakmica protiv Grčke na domaćem terenu koja će puno toga odlučivati", zaključio je kapetan Marko Sedlaček.

Sve utakmice u Osijeku igraju se u 19 sati te su u izravnom prijenosu na Sportskoj TV. Ulaz na sve utakmice u Osijeku besplatan je za sve posjetitelje.

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku igraju: Petar Višić, Bernard Bakonji, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak Vidaković, Marko Sedlaček, Tino Hanžić, Filip Šestan, Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković, Leo Andrić i Marino Marelić. Izbornik je Cedric Enard.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!