Nogomet

Jakobušić nakon Uefine kazne: 'Pokažimo svima da smo strastvena, ali i kulturna sportska sredina'

Mihaela Bradovski • petak, 12.08.2022.
Jakobušić nakon Uefine kazne: 'Pokažimo svima da smo strastvena, ali i kulturna sportska sredina'
Foto: FaH

UEFA je danas kaznila Hajduk sa zatvaranjem dijela tribine za dvoboj protiv Villarreala i novčanom kaznom, a sve zbog rasističkog skandiranja tijekom prvog susreta protiv Vitorije...

Nakon što je Hajduku izrečena kazna, oglasio se i predsjednik Lukša Jakobušić koji je pozvao navijače na navijanje bez vrijeđanja.

"Kraj prošle sezone obilježilo je zajedništvo, vjerovanje i fokus. Sve to donijelo nam je uspjeh. Trofej. Početkom ove sezone nastavili smo s uspjesima, nema tog rekorda kojeg nismo oborili, to je najveća snaga, snaga kluba i ono po čemu smo posebni. Naše utakmice su mjesto emocije za cijelu obitelj, pokažimo našoj djeci i svima onima koji posjećuju naše utakmice kako se voli klub bez vrijeđanja."

Jakobušić dodaje kako se mora pokazati swtrastveno, ali i fer navijanje.

"Razumijem nezadovoljstvo nekim odlukama, odnosno događanjima na terenu, međutim to ne znači da je način iskazivanja tog nezadovoljstva, koje smo vidjeli na zadnjoj domaćoj utakmici, prihvatljiv. Mi smo Hrvati i Europljani, ako želimo da Hajduk igra u Europi i da se europske utakmice igraju u Splitu, pokažimo svima da smo strastvena, ali i kulturna sportska sredina."

"Ne dozvolimo da naš Klub ima negativnu percepciju u Europi. Suzdržimo se od govora mržnje, rasnih i bilo kakvih drugih oblika diskriminacije i nasilja. I to ne samo na europskim utakmicama. Potrebno nam je zajedništvo, vjerovanje i fokus na ovom našem europskom putu, ali i u borbi za trofeje u domaćim natjecanjima. Koliko vama treba Hajduk, toliko i Hajduk treba vas."

FOTO: HINA/ik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!