Košarka

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija od minus 21 do pobjede protiv Srbije

Branimir Korać • subota, 13.08.2022.
Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija od minus 21 do pobjede protiv Srbije

U Skoplju je počelo Europsko prvenstvo za košarkaše do 16 godina, a Hrvatska je na startu igrala protiv Srbije i upisala je pobjedu 86:77 iako je u jednom trenutku zaostajala 21 razlike...

Nakon prvog poluvremena izgledalo je kako hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija plovi prema katastrofi na početku Europskog prvenstva u Skoplju, ali drugo poluvrijeme donijelo je potpuno drugačiju sliku, veliki preokret i pobjedu protiv Srbije 86:77.

Posebno loše Hrvatska je odradila drugu četvrtinu koju je Srbija dobila s 27:9 i odnijela na poluvrijeme vrlo visoku prednost.

Na početku drugog poluvremena Srbija je vodila s ogromnih 56:35, ali nakon toga Hrvatska se počela polako dizati i predvođena Dominikom Dolićem kreće prema preokretu.

Serijom 16:1 posve se vratila u utakmicu, u zadnjoj dionici preuzela je i vodstvo te se odvojila i mirno privela utakmicu kraju.

Od izabranika Ivana Perinčića posebno su se istaknuli Dolić sa 16 poena i 12 asistencija, Vito Perković s 14 poena i sedam skokova te Ivan Volf s 12 poena i deset skokova.

Kod Srbije Ognjen Radošić ubacio je 29 poena uz pet osvojenih lopti, a Savo Drezgić dodao je 16 poena i šest skokova.

Europsko prvenstvo U-16, prvo kolo:
Srbija - Hrvatska 77:86

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!