Tenis

Donna Vekić preko 68. na svijetu stigla na korak do glavnog turnira u Cincinnatiju

Matej Kačan • subota, 13.08.2022.
Donna Vekić preko 68. na svijetu stigla na korak do glavnog turnira u Cincinnatiju
Foto: FaH

Prvi meč od dva za hrvatske predstavnice u kvalifikacijama za Cincinnati prošao je dobro. Donna Vekić je uz manje probleme u prvom setu svladala Camilu Osorio...

Jako lijep početak za Donnu Vekić u kvalifikacijama za WTA u Cincinnatiju. Prva suparnica bila je 68. na svijetu i 14. nositeljica kvalifikacija, Kolumbijka Camila Osorio, ali Donna je sve odradila u dva seta.

Bilo je komplikacija u prvom, pogotovo zato što je Vekić krenula sjajno i imala je 5:2, ali potom gubi dva servis gema u nizu pa se odlazi u tie-break. Tamo Osorio ima 6:4 i dvije set lopte, ali Donna osvaja četiri poena u nizu, radi dva mini-breaka i preokretom uzima prvi set s 8:6.

Početak drugog seta donosi po dva breaka na svakoj strani, a kad su se servisi malo stabilizirali je Vekić ta koja koristi sljedeću priliku, kod 4:3 gdje radi 0:50 i koristi treću break šansu za 5:3.

Preostalo je samo servirati za meč, i to Donna radi suvereno te dolazi na korak od glavnog turnira. Za plasman u glavni ždrijeb morat će preko još jedne jake protivnice, Marie Bouzkove koja leži na 47. mjestu WTA ljestvice.

WTA Cincinnati, kvalifikacije:
Donna Vekić (HRV) - Camila Osorio (Kol, 14) 7:6, 6:3

FOTO: HINA/Daniel Kasap

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!