Tenis

Martić lako preko Jastremske, pridružila se Vekić u drugom kolu kvalifikacija

Matej Kačan • subota, 13.08.2022.
Martić lako preko Jastremske, pridružila se Vekić u drugom kolu kvalifikacija
Foto: EPA

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić odradila je jako dobro prvu prepreku na putu do glavnog ždrijeba u Cincinnatiju. Martić je u dva laka seta izbacila Ukrajinku Jastremsku...

Hrvatska će imati dvije predstavnice u posljednjem kolu kvalifikacija za glavni ždrijeb u Cincinnatiju. U vrlo jakim kvalifikacijama, Petra Martić je kao deseta nositeljica na prvom koraku morala preko 79. na svijetu.

To je učinila jako sigurno i suvereno, za samo sat i 15 te u samo dva seta. Dajana Jastremska na drugoj strani nije imala nikakve šanse protiv najbolje hrvatske tenisačice.

Petra je na startu kod 1:0 morala spašavati tri break lopte, a onda se nije osvrtala te do kraja prvog seta oduzima Jastremskoj dva servisa za 6:2. Slično je i u drugom setu, Ukrajinka je imala break šanse koje nije koristila.

Martić je ipak bolje koristila svoje pa radi break za 2:1, spašava dvije u sljedećem gemu te za 5:2 opet radi break, a onda i sigurno servira za meč i dvaput po 6:2.

I u zadnjem kolu kvalifikacija mogla bi imati Petra težak zadatak, prijeti Anhelina Kalinina, 52. na svijetu koja prvo mora preko Lauren Davis.

WTA Cincinnati, kvalifikacije:
Petra Martić (HRV, 10) - Dajana Jastremska (Ukr) 6:2, 6:2

FOTO: EPA/Laurent Gillieron

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!