Nogomet

Toplak: 'Ne bih imao ove stresove da sam postao pjevač, Kalik je mislima valjda bio u Splitu'

Matej Kačan • subota, 13.08.2022.
Toplak: 'Ne bih imao ove stresove da sam postao pjevač, Kalik je mislima valjda bio u Splitu'
Foto: Tomislav Pavlek/HINA

Trener Gorice Samir Toplak u komentaru na pobjedu nad Lokomotivom naglasio je da nikad nije sumnjao u svoju ekipu dok se tražila tek prva pobjeda u sezoni...

Mnogo sreće i rasterećenja na licu Samira Toplaka nakon susreta s Lokomotivom. Prva pobjeda Gorice je upisana, pobjeglo se s dna i preživljena je jedna velika drama i stres.

"Bolje da sam pjevač bio, ne bih doživljavao ovakve stresove, ovo me ubilo. I prošla je bila 3:3, sad se okrenulo na našu stranu. Stvarno sam sretan zbog igrač koji su trebali duševnu hranu. Nisam sumnjao u njih, ali nešto se uvuče pod kožu pa izgleda kao u prvom poluvremenu. Puno straha, Lokomotiva nas je izdominirala, griješili smo u dodavanju."

Jedna promjena promijenila je krvnu sliku momčadi, a Toplak je dao opasku i na možebitni transfer o kojem se govori.

"Ulazak Suka i njegove agresivnosti nas je podigao, cijelu ekipu. Kalik nam se vratio, u prvom poluvremenu je možda mislima bio u Splitu. Ekipa je izvukla maksimum, ono što smo izvukli tri puta s linije su trenuci kad moramo biti zajedno. Čestitam svima, ne samo igračima nego svima u klubu koji su radili i vjerovali."

U prvom poluvremenu Lokosi su pritisnuli, ali Gorica je u drugi dio ušla u potpuno drugačijem ritmu.

"Lokomotiva je momčad s nemjerljivim samopouzdanjem, vuku to iz prošle sezone i zabiju ti ni iz čega, iz prvog šuta. Oni su kakvi bih ja htio da budemo, ekipa s puno sportske drskosti i prisile te na mnogo grešaka, igraju dobar visoki pressing. Onda se okrenulo, mi smo krenuli u pressing. Bitno je da je Caio ušao i zabio, Fruk se digao. Tek kad dođu konkurenti na pozicije se igrač probudi, ovo je sad jedna prava momčad", rekao je Toplak.

Nakon pogođenog penala momčad je do kraja prodisala, a na kraju se iskazao i vratar Banić.

"Prvi gol je bio okidač i onda smo izdominirali u svemu čega nije bilo u prvom poluvremenu. Da netko ide ovo analizirati rekao bi da je nemoguć sport, da se ekipa ne može spojiti u dodavanju u jednom poluvremenu, a onda izdominira. Bravo i za Baneta, golman je tu da nešto i obrani. Uvijek se sjetim velikog Ivice Osima koji je za Vastića rekao: 'Što da mu čestitam da bude dobar, pa za to je i plaćen'", kaže Toplak sa smiješkom na licu.

"Ja se nisam zamarao tablicom, ali mnogi uokolo su zamarali igrače. Vidio sam jedno loše poluvrijeme protiv Šibenika u tri utakmice, sve ostalo je bilo konkurentno. Idemo se regenerirati i ovakvim tempom nastaviti dalje. Vjerujem da će se još puno igrača dići, bit ćemo još bolji", rekao je.

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!