Nogomet

Dambrauskas opširnije na konferenciji: 'Napravio sam mnogo grešaka, bili smo nadigrani'

Matej Kačan • nedjelja, 14.08.2022.
Dambrauskas opširnije na konferenciji: 'Napravio sam mnogo grešaka, bili smo nadigrani'
Foto: FaH

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas preuzeo je odgovornost za težak poraz od Dinama, ali je napomenuo da iz ovoga momčad i on moraju naučiti...

Nakon što je pred TV kamerama ukratko prokomentirao poraz svoje momčadi na Maksimiru, trener Hajduka Valdas Dambrauskas na konferenciji za medije imao je priliku podrobnije analizirati susret i suočiti se s pitanjima o svojoj postavci igre.

"Nismo ostvarili pozitivan rezultat, bolno je izgubiti, treba preuzeti odgovornost. Formacija nije nešto novo, već smo igrali s njom, nekad je bila pomalo skrivena. Ako umjesto Simića stavite Melnjaka, puno smo puta igrali s tom formacijom, ali nekad nije očito. Ova postava nije bila nešto što ne igramo. Simić se nije priključivao napadu, ostajao je s trojicom natrag, to je bilo malo drukčije", osvrnuo se na ideju s tri stopera koja je mnogima upala u oko.

Ideja nije uspjela, Hajduk u prvom poluvremenu skoro nije mogao iz svoje polovice.

"Tako smo htjeli neutralizirati Dinamove jake strane, ali bilo nam je teško. Dinamo je u prvom dijelu imao tri odlične prilike iz ubačaja. Moramo se poboljšati u tom segmentu. Dinamo je bio bolja momčad, brza i agresivnija, nedostajalo nam je pribranosti u igranju iz obrane, cirkuliranju lopte. Preživjeli smo, imali smo šansu, Stipe Biuk imao je odličnu priliku, zabili smo na kraju prvog dijela, nije se činilo loše. U drugom smo se raspali u tri minute. Čak i kad smo gubili 2:1 kreirali smo nekoliko prilika, da smo izjednačili, utakmica bi bila otvorena. Stipin udarac u početku, Livaja ono na crti zabije sto od sto puta."

Litavac preuzima odgovornost.

"Jako je bolno za mene. Moram ovo reći i radi navijača, ovo je moja odgovornost. Nikada neću doći, čak i ako je Dinamo, i čuvati prednost ili minimalni zaostatak. Tražit ću solucije, trenutke za izjednačenje i preuzimanje rizika. Ne dolazimo ovdje čuvati malu prednost i reći da smo nesretni. Dinamo je bio bolja ekipa, rezultat sve govori. Mislim da smo uz malo sreće mogli proći bolje, ali tako je kako je. Čestitke Dinamu, moramo se poboljšati."

Dambrauskas se slaže s tim da je dosta griješio na utakmici.

"Napravio sam puno pogrešaka, radim ih svaku utakmicu. Ako ne činiš pogreške, ne možeš ništa naučiti. Želim da imamo više energije, vjere u sebe. U prvom poluvremenu bili smo nadigrani u većini slučajeva. To je također paradoks, ali mislim da smo danas, od svih gostovanja kod Dinama, imali najbolje šanse. Nažalost idemo doma spuštenih glava", kazao je.

Dva gola su pala baš kad je mijenjao, ali vjeruje da se ekipa od ovog može oporaviti.

"Uvijek sam ponosan na igrače, oni koje zamijenim, nije važno kako su igrali. Imali smo prednost poslije prvog dijela, utakmice se moraju dobiti i s malo sreće, želje i duha. U takvim utakmicama morate preživjeti i patiti. Patili smo u prvom poluvremenu, ali smo imali i prednost. Onda smo promijenili igrače i primili dva gola u tri minute. Mi smo obitelj, jako smo jaki u svlačionici i ostat ćemo. Ovo je treća utakmica u ligi za nas. Imamo još 33 utakmice. Ovo neće imati velik utjecaj. Najvažnije je kako ćemo reagirati, velike momčadi gube, ali odmah reagiraju."

Slijedi Villarreal.

"To je velika europska utakmica, mislim da apsolutno nema pritiska za nas. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Europi, puno očekujemo, to je vrlo zanimljiv izazov i mogućnost. Moramo se podići što je prije moguće, nova utakmica je za tri dana. Moramo biti pozitivni, svježi i gledati na to kao izazov", rekao je.

FOTO: HINA/Tomislav Pavlek

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 2954:23+3163
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 2932:39-733
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!