Nogomet

Osijek želi iz krize, može li Varaždin još jednom oduševiti protiv kluba iz 'četvorke'?

Matej Kačan • nedjelja, 14.08.2022.
Osijek želi iz krize, može li Varaždin još jednom oduševiti protiv kluba iz 'četvorke'?
Foto: FaH

Pretposljednji susret petog kola SuperSport HNL-a donosi nam dvoboj u Gradskom vrtu gdje Osijek dočekuje Varaždin. Domaćin je u velikoj krizi, a gosti dolaze po još jednu dobru partiju protiv najvećih klubova...

Može li Osijek napokon izaći iz krize? Mogu li Varaždinci nakon Hajduka i Dinama pružiti dobru predstavu i protiv trećeg velikog HNL člana, a možda i napokon uzeti pobjedu? Glavna su to pitanja u ovom dvoboju ekipa koje su na papiru na suprotnim stranama spektra snage momčadi, ali i na suprotnom spektru raspoloženja.

Osijek za pobjedu ne zna od prvog kola, i premda je blijeda izdanja protiv Lokomotive i Slavena zamijenila nešto aktivnija predstava protiv Istre, ipak nije bilo dovoljno i potpisan je poraz. Realizacija je opet veliki problem za Nenada Bjelicu i momčad, a izostanak igre više ne nadoknađuje onaj karakter i ratnički mentalitet koji je poljuljan silnim problemima i trzavicama u klubu.

Inače bi Varaždin kao novi prvoligaš bio idealna prilika za čupati se, ali gosti stižu sa silnim samopouzdanjem. Pala je Istra pa je pokazano mnogo protiv Hajduka bez bodova, a onda opet odličan dojam i bod s Dinamom. Tražit će opet dobru igru i pobjedu Varaždinci i u Osijeku, ali krije li se baš u tome i zamka?

Moguće je da je momčad Marija Kovačevića na prepad i iznenađenje naudila favoritima i mnogi bi mogli sad biti dosta spremniji na to. Osijek ne igra kratkim dodavanjem iz zadnje linije pa bi mogao biti imuniji na visoki pritisak i energiju, a svojim stilom igre dobro može odgovoriti agresivnosti u sredini. Sve to, naravno, pod pretpostavkom da će opet zaigrati kako zna.

Što su rekli

Nenad Bjelica, trener Osijeka: "Mlada i poletna ekipa, brzi, dobro posloženi i odličan trener. Osvježenje su za HNL i zbog igre i na tome im čestitamo. U svim utakmicama pokazali su visoku kvalitetu i očekujemo ekipu koja će doći i igrati neopterećeno. Mi kao i uvijek gledamo sebe i ako posložimo kockice u glavi, možemo se nadati pobjedi. Kroz sve tražimo tu pravu energiju za pobjedu protiv Varaždina u nedjelju."

Mario Kovačević, trener Varaždina: "Cijenim i poštujem Osijek, pod vodstvom Bjelice dvije godine su zaista igrali dobro, a ispadanje iz Europe očigledno ih je jako uzdrmalo, a nema sumnje da će učiniti sve da izađu iz postojeće situacije, ali ne obraćamo pažnju na njih, već se moramo skoncentrirati na sebe i svoju igru. Veseli da smo posljednje tri utakmice odigrali onako kako mi želimo i želja nam je da jednako dobro i nastavimo."

Nedostaju

Osijek: Cheberko, Žaper, Nejašmić (ozljede)

Varaždin: Karabatić, Posavec (ozljede)

Mjesto, vrijeme, suci

Gradski vrt, Osijek, 18:55

Suci: Igor Pajač, Jerko Crnčić, Nikola Kečkiš, Ante Čulina, VAR: Duje Strukan, Aleen Jakšić

Zadnji susret

Osijek - Varaždin 1:1 - Posljednji susret ove dvije ekipe odigran je još u svibnju 2021. u 32. kolu pretprošle sezone. Osijek je još gajio kakve-takve nade u utrci za naslov prvaka, dok su se Varaždinci borili za ostanak. Uzeo je Varaždin bod pogotkom Jorgea Obregona u 69. nakon kojeg je izjednačio Ramon Mierez pet minuta kasnije. No, kako znamo, ni jedni ni drugi na kraju sezone nisu uspjeli u svom naumu.

Prognoza

Pobjeda Osijeka: Iako se čini da se krizi ne nazire kraj i da je Bjelica svakom utakmicom sve bliže odlasku, ekipa kvalitete Osijeka mora tu i tamo negdje i pobijediti. Varaždin je silnom energijom i visokim pritiskom iznenadio i Hajduk i Dinamo koji vole igrati na posjed, ali Osijek neće imati problema s čekanjem da se gosti ispušu i kažnjavanjem onog što se otvori.

FOTO: HINA/Marko Mrkonjić

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!