Nogomet

Nizozemski policajac iza kojeg su kontroverzne odluke sudi dvoboj Bodo - Dinamo

Branimir Korać • nedjelja, 14.08.2022.
Nizozemski policajac iza kojeg su kontroverzne odluke sudi dvoboj Bodo - Dinamo
Foto: FaH

UEFA je odredila suce za prve dvoboje play-offa Lige prvaka, a dvoboj između Bodo/Glimta i Dinama sudit će Nizozemac Danny Makkelie...

Kao što je to običaj, u play-offu europskih natjecanja sude oni najugledniji suci pa će tako i dvoboj između Bodo/Glimta i Dinama suditi sudac iz elitne kategorije.

Riječ je o Nizozemcu Dannyju Makkelieu, sucu koji ima veliko Uefino povjerenje, ali i sucu koji ima povijest kritiziranih odluka.

Među najpoznatijima su svakako nepriznati pogodak u Beogradu Cristianu Ronaldu u remiju Srbije i Portugala 2:2 nakon čega se Makkelie i javno ispričavao Portugalcima.

Tu je svakako i kazneni udarac iz produžetka polufinala prošlog Europskog prvenstva za koji Danci i danas smatraju kako je bio sudački poguranac za Englesku i ulazak u finale.

Embed from Getty Images

Makkelie je Dinamu sudio već tri puta, 2013. godine u Tiraspolu kada je Dinamo slavio 3:0, 2014. godine u Aalborgu gdje je Dinamo bio bolji 1:0 te prošle godine uzvrat četvrtfinala Europske lige protiv Villarreala koji je otišao na stranu Španjolaca s 2:1. Sjećamo ga se i s Poljuda gdje je sudio onaj ključni dvoboj za odlazak u Katar protiv Rusije u kojem je Hrvatska slavila s 1:0.

Podsjećamo, prvi susret na rasporedu je u utorak u Norveškoj od 21 sat.

FOTO: HINA/Tomislav PAVLEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!