Košarka

Hrvatski košarkaši pali u drugom poluvremenu i upisali poraz od domaćina u Pardubicama

Branimir Korać • nedjelja, 14.08.2022.
Hrvatski košarkaši pali u drugom poluvremenu i upisali poraz od domaćina u Pardubicama

Hrvatska košarkaška reprezentacija u drugom susretu u Češkpoj upisala je poraz, domaćin je bio bolji s 95:83...

Nakon što je skromna Bugarska u subotu visoko poražena, Hrvatska je u drugom susretu u Češkoj upisala poraz, domaćin je bio uspješniji s 95:83.

Prvo poluvrijeme bilo je dobro, Hrvatska je tu imala i vodstvo, ali u nastavku susreta Česi su napravili preokret i bez problema iskontrolirali susret do samog kraja.

Kao što jučerašnja pobjeda protiv oslabljene Bugarske ne pokazuje moć Hrvatske, tako niti ovaj poraz ne treba shvaćati tragično. Ovi susreti su tu da bi se vidjelo na čemu se treba raditi, da igrači dobiju osjećaj na terenu, u igri i iz ovoga treba izvući pouke.

Obrana u drugom poluvremenu bila je problematična, Česi su ubacili čak 56 poena što je puno previše.

Sve je krenulo krivim smjerom u trećoj dionici, nakon povratka s velikog odmora Češka je izgledala dosta bolje, a u završnici treće dionice pobjegla je serijom 11:2 na 68:59.

U zadnjih deset minuta bilo je i 18 razlike za Čehe, Hrvatska je uspjela u završnici malo smanjiti zaostatak, ali ne i zaprijetiti nekim povratkom.

Prijateljska utakmica:
Hrvatska - Češka 83:95

Hrvatska: Perković 2, Smith 21, Hezonja 15 (7 sk, 5 as), Zubac 7, Bogdanović 11 (6 as), Filipović 0, Prkačin, Šarić 5 (7 sk), Gnjidić 2, Marčinković, Matković 14, Drežnjak 1, Ramljak 3, Mavra 2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!