Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice kreću s kvalifikacijama za EP: 'Naš cilj je prvo mjesto'

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 15.08.2022.
Hrvatske odbojkašice kreću s kvalifikacijama za EP: 'Naš cilj je prvo mjesto'
Foto: FaH

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija nakon plasmana u Ligu nacija, nastavlja s obavezama ovog ljeta nastupom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo...

Nakon nedavnog osvajanja FIVB Challenger Cupa te plasmana u Svjetsku ligu, Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u Osijeku je započela pripreme za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje se 2023. igra u Belgiji, Estoniji, Italiji i Njemačkoj.

"Nakon kratke pauze, krenulo je okupljanje u Osijeku. Emocije su se slegle. Ponosni smo na ono što smo napravili u Zadru. To nam je velika potvrda za trud i rad koji smo uložili, te disciplinu koje smo se držali. To nam je vjetar u leđa. No, moramo stajati čvrsto nogama na zemlji jer imamo još puno rada. Posebno me veseli što u ekipi ima još puno mjesta za napredak. U Osijeku se fokusiramo za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje su nam prvi cilj. Svakako, ovo cijelo ljeto je i priprema za Svjetsko prvenstvo koje nas čeka u Nizozemskoj i Poljskoj", govori kapetanica Samanta Fabris i dodaje: "Nažalost, ja se još nisam uspjela pridružiti timu zbog ozljeda koje sam imala ranije. Moram još odraditi nekoliko dana rehabilitacije i onda se pridružujem djevojkama u Osijeku. U kontaktu sam s njima. U Osijeku nam je bilo uvijek jako lijepo. Od gostoprimstva, hotela, dvorane, uvjeti su stvarno sjajni."

Hrvatska u kvalifikacijama igra protiv reprezentacija Farskih otoka (21.8. Hrvatska, 10.9. Farski otoci), Izraela (24.8. Izrael, 7.9. Hrvatska) i Rumunjske (28.8. Hrvatska, 3.9. Rumunjska).

"Prvi dio priprema je za kvalifikacije za Europsko prvenstvo, tri utakmice igramo u Osijeku, tri u gostima. Pozivam sve da nas bodre u Gradskom vrtu. Rumunjska je od ova tri zasigurno najteži protivnik. Međutim, naš cilj je prvo mjesto u grupi te što bolji plasman za Europsku prvenstvo", zaključila je Samanta Fabris.

Na pripremama za kvalifikacije za EP su: Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Samanta Fabris, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan i Izabela Štimac. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

Sve utakmice kvalifikacija prenose se na Sportskoj TV. Ulaz na sve domaće utakmice u osječkoj sportskoj dvorani Gradski vrt besplatan je za sve posjetitelje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!