Ostali sportovi

Perković uz najbolji rezultat, a Tolj po plasmanu izborile finale diska

Matej Kačan • ponedjeljak, 15.08.2022.
Perković uz najbolji rezultat, a Tolj po plasmanu izborile finale diska
Foto: EPA

Svoje mjesto u finalu bacanja diska na EP u Münchenu sigurno će naći Sandra Perković koja je lako prebacila normu, a isto je napravila Marija Tolj po plasmanu...

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković figurira kao prva favoritkinja za europsko zlato u Münchenu u bacanju diska, a zasad je u kvalifikacijama opravdala to breme i lakoćom je prošla u finale.

Sandra je u svojoj kvalifikacijskoj skupini, prvoj po redu bacila 65.94 iz trećeg hica te je za gotovo dva i pol metra prebacila kvalifikacijsku normu koja je postavljena na 63.50.

Perković je u prvom hicu bacila 62.67, dok je u drugom napravila prijestup pa je tek u trećem došla do finala. Druga u njenoj skupini je domaća predstavnica Claudine Vita koja je za tek centimetar prebacila normu.

Nitko još osim te dvije bacačice iz prve skupine nije osigurao finale po normi, ali zato što tamo ide prvih 12 po plasmanu ako se ne skupi 12 normi, iz Sandrine skupine išlo je sedam predstavnica, pet po plasmanu.

Baš po plasmanu je svoje mjesto u finalu pronašla i Marija Tolj. Ona nije prebacila normu, najdalje je u trećem pokušaju bacila 62.51, ali je treća u svojoj skupini pa je našla mjesto među 12 najboljih.

Na kraju je ukupno Perković imala najbolji rezultat kvalifikacija, a Tolj ukupno šesti.

FOTO: EPA/CJ Gunther

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!