Nogomet

Čačić: 'Želim Glimtu da ipak neki drugi put uspije u ulasku u grupe, ne tražimo alibi u umjetnoj podlozi'

Matej Kačan • ponedjeljak, 15.08.2022.
Čačić: 'Želim Glimtu da ipak neki drugi put uspije u ulasku u grupe, ne tražimo alibi u umjetnoj podlozi'
Foto: FaH

Trener Dinama Ante Čačić u najavi susreta protiv norveške ekipe odao je poštovanje domaćinu za formu, ali ipak smatra da je Dinamo spreman za uspjeh ulaska u skupine...

Susret Dinama kod Bodo/Glimta u gostima u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka najavio je i Ante Čačić koji od svoje momčadi očekuje dobru partiju nakon primjetnog rasta forme u posljednjim utakmicama.

"Igramo protiv domaćina koji je dužan svog respekta i koji će napraviti sve da napravi rezultat. No, i mi ćemo napraviti sve da učinimo čvrst korak prema Ligi prvaka. Očekujem dobru utakmicu jer je momčad pokazala u posljednje dvije utakmice da je u dobrom tonusu i da se velik broj igrača približava optimumu. Nadam se da ćemo napraviti rezultat koji će nas zadovoljiti."

Mnogo se govori o igranju na umjetnoj travi, ali Čačić u tome ne vidi odlučujući faktor.

"Sigurno da je tu domaćin u prednosti jer je navikao. Nadam se da ćemo to na treningu apsolvirati na dobar način. Nadam se da će se dečki priviknuti i ne bih im davao alibije za to, tehnički smo dovoljno dobri da i na takvoj podlozi budemo dobri."

Na strani domaćina je velika želja za prvim ulaskom u skupine, a na Dinamovoj je iskustvo.

"Za očekivati je da će oni imati veliki poriv za prvi ulazak u skupine Lige prvaka. Želim im da tome ipak uspiju drugi put. Dinamo ima to iskustvo igranja i to je zaista jedna izvjesna prednost."

Modri su pripremu napravili, ali trener nije izdvajao pojedince koje je uočio kod Norvežana.

"Pogledali smo posljednje susrete i dosta analizirali. Držim da je najveća kvaliteta ta momčadska igra u kojoj svi sudjeluju u izgradnji, jako su raznovrsni u završnici te su jako opasni i efikasni. Ne bih želio apostrofirati nikoga niti govoriti na koji ih način možemo limitirati i sebe nametnuti."

Premda je naznačio Dinamo kao favorite, trener domaćina uvjeren je da je Glimt spreman za iskorak, a Čačić s tim nema problem.

"Apsolutno podržavam kolegu koji je optimističan i koji želi napraviti dobar rezultat. To je sport i jedino normalno je tako razmišljati", rekao je Čačić za kraj.

FOTO: HINA/Admir Buljubašić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!