Nogomet

Sve za podršku: Villarreal daruje ulaznice i sufinancira prijevoz navijača

HINA, Matej Kačan • ponedjeljak, 15.08.2022.
Sve za podršku: Villarreal daruje ulaznice i sufinancira prijevoz navijača
Foto: EPA

S obzirom na to da europski ogled protiv Hajduka neće igrati na svom stadionu, već u 60 kilometara udaljenoj Valenciji, Villarreal je svojim navijačima odlučio maksimalno olakšati put i posjetu...

Španjolski nogometni prvoligaš Villarreal, koji će u četvrtak ugostiti splitski Hajduk u 60 kilometara udaljenoj Valenciji, nastoji privući svoje navijače darujući im ulaznice i nudeći prijevoz autobusom iz Vila-reala za tri eura.

Villarreal i Hajduk će u 20:45 sati odigrati prvu utakmicu posljednjeg pretkola za ulazak u Konferencijsku ligu na stadionu "Ciutat de Valencia".

Villarrealov stadion se trenutno obnavlja pa će do kraja prosinca utakmice u kojima je domaćin igrati na tom zdanju kapaciteta 23.350 mjesta. Na njemu svoje domaće utakmice igra Levante, klub koji je prošle sezone ispao u drugu španjolsku ligu. Utakmica s Hajdukom bit će prva u kojoj će Villarreal ugostiti nekoga na Ciutat de Valenciji.

"Svaki navijač Villarreala s kupljenom godišnjom članskom ulaznicom dobit će na dar još dvije ulaznice koje će moći podići na blagajni stadiona uoči početka utakmice", rekao je Villarrealov glasnogovornik Fran Segovia za Hinu.

Te ulaznice će biti dijeljene sve dok se ne popuni kapacitet stadiona. Svim navijačima iz mjesta Vila-real, gdje živi 50.500 stanovnika, ponuđen je prijevoz autobusom a povratna karta koštat će ih tri eura (22,5 kune). Autobusi će krenuti u četvrtak popodne prema Valenciji.

Villarreal ima 20.000 članova s godišnjom pretplatom, no mnogi se nalaze na godišnjem odmoru. Oni koji, pak, u petak ujutro moraju biti na poslu vratit će se kući kasno navečer nakon utakmice.

"Nepoznato je stoga koliko će navijača otići na utakmicu", kaže Victor Franch, dopisnik sportskih novina Marca iz Vila-reala.

Villarrealov glasnogovornik odbio je reći koliko gledatelja očekuju protiv Hajduka. Villarrealova publika su obiteljski navijači. Klub koji je 2021. godine osvojio Europsku ligu nema radikalnu navijačku skupinu sklonu incidentima. Predsjednik Fernando Roig pozvao je publiku da dođe na utakmicu.

"Imamo jako tešku i kompliciranu utakmicu 18.kolovoza protiv Hrvata. Ja ću biti u Valenciji, a nadam se da će ondje također biti i 20.000 naših navijača jer je sve podešeno da budu ondje – autobusi, termin utakmice…Vrijedi otići", izjavio je Roig u prošlotjednom obraćanju medijima.

Villarreal je prošle sezone stigao do polufinala najprestižnijeg natjecanja Lige prvaka, gdje ga je pobijedio Liverpool. No, istovremeno je zauzeo tek sedmo mjesto u španjolskom prvenstvu čime je dobio pravo igranja u Konferencijskoj ligi, natjecanju pokrenutom prošle godine t je prvi klub iz Španjolske koji nastupa u tom natjecanju.

FOTO: EPA/Peter Powell

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!