Košarka

Procurio dio NBA rasporeda: Dvije velike utakmice za početak, Zubac odmah na Lakerse

Matej Kačan • utorak, 16.08.2022.
Procurio dio NBA rasporeda: Dvije velike utakmice za početak, Zubac odmah na Lakerse
Foto: EPA

NBA insideri objavili su dio rasporeda lige koji bi trebao izaći u srijedu, a ceremoniju dodjele prstenja Warriorsi će imati kod kuće protiv Lakersa...

Nakon što je NBA liga prvo objavila pet utakmica koje će se igrati za tradicionalno jaki Božić, u srijedu će biti objavljen i kompletan raspored lige. No, kao i uvijek rade insideri i znamo neke ključne točke, a najzanimljivije je uvijek vidjeti što nam donosi prva večer.

18. listopada otvaramo s dvije utakmice i igrat će finalisti, premda ne međusobno. Boston Celticsi kao viceprvaci dočekuju Philadelphia 76erse u jakom istočnom dvoboju, dok u goste prvacima Warriorsima dolaze LeBron James i LA Lakersi.

Warriorsi i Celticsi će kao momčadi iz suprotnih konferencija odigrati dvije utakmice, a prva repriza finala na rasporedu je 10. prosinca u San Franciscu. Druga je 19. siječnja u Bostonu.

Prvi tjedan donosi nam još neke zanimljive dvoboje. Tako druge večeri imamo susret Dallas Mavericksa i Šarićevih Phoenix Sunsa po prvi put nakon sedme utakmice polufinala Zapada i gaženja Mavsa.

Također, 21. listopada Rudy Gobert će u dresu Timberwolvesa po prvi put zaigrati protiv "svog" Utah Jazza i Bojan Bogdanovića i to u Minnesoti.

Ivica Zubac i njegovi LA Clippersi počinju 20. listopada i to u novom gradskom derbiju protiv Lakersa koji tako za početak nakon razočaravajuće sezone imaju dva teška ispita u novoj.

FOTO: EPA/D. Ross Cameron

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!