Ostali sportovi

Perković: 'Ne zamaram se konkurencijom, u finalu želim biti prava'

Matej Kačan • utorak, 16.08.2022.
Perković: 'Ne zamaram se konkurencijom, u finalu želim biti prava'
Foto: EPA

Sandra Perković i Marija Tolj najavile su svoje nastupe u finalu bacanja diska na EP u Münchenu u kojem će nastupiti u utorak popodne i pokušat će podići hrvatski konto medalja...

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković će u utorak popodne krenuti u svoje finale u bacanju diska i ima sjajnu šansu još poboljšati EP za Hrvatsku. Perković je kroz kvalifikacije prošla rutinski s najboljim hicem od svih.

"Imala sam jako dobro zagrijavanje, nisam odradila pripremni trening kao što to radim za velika natjecanja i velika finala. Neću reći da nije bilo potrebe, nego želim biti sto posto spremna za finale i dati sve od sebe. Zagrijavanje je bilo više nego odlično, bili su hici preko 65 metara. Nadam se da ću u finalu nastaviti gdje sam stala", rekla je Perković za HRT.

Pošto je europska smotra, nema te Amerikanke Allman, ali svejedno je konkurencija dosta jaka.

" Tu su uvijek tri Njemice, imamo srebrnu s Olimpijskih igara prošle godine u Tokiju Kristin Pudenz, pa stalnu medaljašicu Shanice Craft, mladu Claudine Vitu. Sve su opasne, dvije su već sa mnom prošle kvalifikacijsku skupinu. Sebi samo želim da dođem fokusirana i spremna fizički i psihički i onda se ne bojim nikoga. Želim uživati u finalu, veliki je put bio do ovog natjecanja, u finalu želim biti ona prava i ne opterećivati se konkurencijom."

U finale je šestim rezultatom kvalifikacija ušla i Marija Tolj.

"Kvalifikacije smo odradili, ušle u finale. Bilo je lijepo vrijeme, nije padala kiša, ja sam zadovoljna. Nadam se da ću i u finalu biti među prvih šest i time bih bila sasvim zadovoljna. Mislim da sam za ovu godinu dovoljno napravila, samim time što sam ušla u finale na Svjetskom prvenstvu, a ovo mi je mala nagrada za dalje. Lakše je bacati, bez stresa sam, guramo dalje", rekla je Tolj.

FOTO: EPA/CJ Gunther

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!