Nogomet

Čačić: 'Ovo je samo prvo poluvrijeme, a rezultat je vrlo aktivan za nas'

Branimir Korać • srijeda, 17.08.2022.
Čačić: 'Ovo je samo prvo poluvrijeme, a rezultat je vrlo aktivan za nas'
Foto: Pixsell

Ante Čačić nije imao problema priznati Norvežanima kako su bili bolji u "prvom poluvremenu", ali u drugom poluvremenu na Maksimiru najavljuje bolji Dinamo...

Bodo je dobio prvu utakmicu protiv Dinama s 1:0, ali to je rezultat koji sve ostavlja otvorenim uoči uzvrata na Maksimiru.

"Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi. Gledali smo zaista dobru utakmicu u kojoj je domaćin bio za nijansu bolji i iskoristio prednost domaćeg terena. Ovo je prvo poluvrijeme, još nas čeka uzvrat u Zagrebu, držim da je ovaj rezultat vrlo aktivan za nas i da će i ta uzvratna utakmica biti neizvjesna, ali ćemo učiniti sve da u toj utakmici budemo bolji", kaće Ante Čačić.

U prvih 45 minuta Dinamo je bio posebno skroman, a Čačić je i očekivao nalet domaćina.

"Domaćin se nametnuo u prvom poluvremenu, ali to je bilo i za očekivati da će na domaćem terenu ući s puno energije. Jako dobro su adaptirani na ovu podlogu koja je bila prednost za njih jer su navikli na tome igrati. Lopta im je išla brzo, s dosta igrača su dolazili u završnicu. U pripremi utakmice smo apostrofirali da moramo paziti na te bočne pozicije gdje oni dolaze s dva igrača i stvaraju višak. Na kraju smo smirili utakmicu i ona je išla faktički nama na mlin, no u završnici prvog dijela smo primili taj gol i došlo je do nervoze. Ponekad se momčad ponaša na neki način na terenu jer je natjerana na to. Nije slučajno da je domaćin toliko efikasan kod kuće. U drugom poluvremenu smo bili mirniji na lopti, u dionicama utakmice uspostavili smo dobru kontrolu, stvorili i neke prilike i što je najbitnije rezultat je vrlo aktivan za nas. Čeka nas ispunjeni Maksimir, domaćini smo i vjerujem da možemo nadoknaditi ovaj zaostatak."

U konačnici Bodo je imao čak 11 kilometara više istrčanih u ovom susretu.

"To je isto jedan podatak koji govori da su domaćini bili više na lopti, da su bili agresivniji i pritiskali, dominirali u određenim trenucima utakmice i zbog toga je na kraju rezultat bio takav kakav je. Imali su više prilika i zasluženo su danas pobijedili. Međutim ovo je prvo poluvrijeme naše dvije utakmice."

Embed from Getty Images

Čačić je i objasnio zmamjene na poluvremenu.

"Izmjene smo napravili da se momčad malo energetski podigne, a ta podloga je isto tako napravila svoje. Morali smo vidjeti kako se tko adaptirao i zato smo na poluvremenu odlučili promijeniti dva igrača. To ne znači da su Špikić i Drmić bili u lošem izdanju, nego jednostavno potrošnja koju su imali, naročito Špikić, napravila je svoje."

FOTO: GNK Dinamo/Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!