SEHA liga doigravanje, četvrtfinale, 17.08.2022, 16:00 h
Vojvodina
Vojvodina 23:24 RK Zagreb
RK Zagreb

PPD Zagreb u drami do završnog turnira: Srna zabio za pobjedu u zadnjim sekundama

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.08.2022.
PPD Zagreb u drami do završnog turnira: Srna zabio za pobjedu u zadnjim sekundama

Nakon što je Veszprem pobjedom protiv Tatran Prešova prvi izborio mjesto na završnom turniru SEHA lige, pridružili su mu se i rukometaši PPD Zagreba...

Teškom mukom PPD Zagreb izborio je nastup na završnom turniru SEHA lige koji će se održati u Zadru. Općenito tajming odigravanja ovih susreta četvrtfinala SEHA lige nema baš previše veze s logikom, momčadi su praktički u pripremama i nitko još nije niti u naznakama onog kako bi trebao izgledati kada sezona krene.

U takvoj situaciji svaki ishod je moguć stoga su u Zagrebu s oprezom otputovali za Novi Sad gdje su i imali dosta težak posao.

Vojvodina s iskusnim igračima poput Pribaka, Pešića, Puhouskog bila je u zaostatku, ali nije dopustila PPD Zagrebu potpuno odvajanje, na kraju je uhvatila priključak i do zadnje sekunde bilo je neizvjesno.

Prvi put Zagreb je pobjegao sredinom prvog poluvremena kada je serijom 4:0 otišao na 9:5 i potpuno preuzeo kontrolu nad rezultatom, u završnici prvog dijela bilo je i plus pet te se na odmor otišlo s vodstvom Zagreba 16:12.

Ulazak u drugo poluvrijeme nije bio najbolji i Vojvodina se brzo približila na samo gol zaostatka, imala je i napad za poravnanje na 17:17, ali nije ga realizirala. Uspjela je nešto kasnije doći do 19:19, imala i dva napada za vodstvo, no Zagreb se obranio.

U zadnjih pet minuta Zagreb je ušao s vodstvom 23:20, ali je dopustio domaćinu da izjednači na 23:23 golom Milenkovića s desnog krila.

Ostalo je Zagrebu još 16 sekundi za zadnji napad, Srna ga je realizirao, odmah je domaćin pokušao na prazan gol, ali Klarica je u zadnji trenutak zaustavio taj pokušaj.

Zagreb je tako stigao do pobjede 24:23 što je u ovom trenutku ipak najvažnije.

SEHA liga, četvrtfinale:
Vojvodina - PPD Zagreb 23:24

PPD Zagreb: Dino Slavić (8 obrana), Aljaž Panjtar (3 obrane), Milan Milić, Davor Ćavar, Adin Faljić, Luka Lovre Klarica 4/6, Jakov Gojun 1/2, Zvonimir Srna 5/8, Edin Klis 0/3, Željko Musa 1/2, Karpo Sirotić 1/1, Vlado Matanović, Ivan Čupić 6/7, Timur Dibirov 4/6, Csaba Leimeter 2/4, Nikola Grahovac.

SEHA liga doigravanje

četvrtfinale

Prešov25:35Telekom Veszprem
Vojvodina23:24RK Zagreb
Vardar Skoplje30:32 *Nexe Našice

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!