Nogomet

Dambrauskas: 'U Hrvatskoj nemamo ovakvih utakmica i ovo nam je prilika da se pokažemo u dobrom svjetlu'

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.08.2022.
Dambrauskas: 'U Hrvatskoj nemamo ovakvih utakmica i ovo nam je prilika da se pokažemo u dobrom svjetlu'
Foto: EPA

Manje je od 24 sata ostalo do Hajdukovog velikog ispita u Valenciji. U play-offu Konferencijske lige igrat će protiv Villarreala...

Valdas Dambrauskas priznaje uoči sutrašnjeg dvoboja između Villarreala i Hajduka kako je to možda i najveća utakmica u njegovoj karijeri.

"Vjerojatno je tako, Villarreal je polufinalist Lige prvaka i jedan od glavnih favorita Konferencijske lige, svakako je jedan od najvećih izazova u karijeri", kaže Dambrauskas, a prenosi Dalmatinski portal.

Iza Dambrauskasa je težak poraz u derbiju protiv Dinama, ali tvrdi kako se ne obazire na kritike, potpuno je fokusiran na sutrašnju utakmicu u kojoj želi da njegova momčad pokaže svoje dobro lice, da igrači pruže sve od sebe i bit će zadovoljan.

Jako dobro mu je poznat rad Unaija Emeryja kojeg prati već duže vrijeme.

"On je jedan od najvećih trenera na svijetu, a njegov rad pratio sam još dok je bio u Spartaku iz Moskve. B Villarreal igra slično, kada se brani smanjuje prostor, u Hrvatskoj nemamo ovakvih utakmica i ovo nam je prilika da se pokažemo u dobrom svjetlu. Villarreal očekujem u sličnoj formaciji kao što je igrao protiv Valladolida, igrače poznajemo, svi imaju visoku kvalitetu."

S momčadi su doputovali i Marco Fossati i Nikola Kalinić, ali nisu spremni za start.

"Fossati će odraditi tek treći trening i nije spreman za igranje od početka, a i Kaliniću još treba minuta da uđe u pravi ritam, nije ga dugo bilo."

Filip Krovinović svjestan je kako u ovoj utakmici svi od prvog do zadnjeg moraju biti na visokoj razini.

"Svi moramo biti pravi, ako ne budemo, onda nemamo što pričati. Moramo biti hladne glave i uživati u ovoj utakmici. Velika je čast igrati protiv Villarreala, moramo se tako i ponašati na terenu."

Hajduk može biti opušten, sav je pritisak na Villarrealu.

"Možda je to naša prednost, ali svaka utakmica je novi izazov i s tim se moramo znati nositi."

FOTO: EPA/JOSE COELHO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!