Ostali sportovi

Hrgovićev trener: 'Uvjeren sam da će Filip imati priliku boriti se za ono za što se priprema cijelu karijeru'

Branimir Korać • četvrtak, 18.08.2022.
Hrgovićev trener: 'Uvjeren sam da će Filip imati priliku boriti se za ono za što se priprema cijelu karijeru'

Pred Filipom Hrgovićem je najvažnija borba u karijeri, u ringu ga u subotu čeka jako opasni Kinez Zhang Zhilei...

Ronnie Shields proteklih mjeseci radio je s Hrgovićem, trener je to koji je vodio Mikea Tysona, Evandera Holyfielda i zna prepoznati vrhunskog boksača.

"Hrgović je među najboljim borcima koje sam trenirao. Jako je dobar borac i kada mu nešto pokažeš, jako dobro to usvoji. Zna što treba napraviti i ima sve potrebne odlike da bi bio vrhunski borac", kaže Shields.

Kamp je bio dugačak i težak, a Filip se borio i s činjenicom da je ostao bez oca.

"Bilo mu je teško, morao se pomiriti s činjenicom da je izgubio oca. Puno ga je naučio i bilo je jako bolno jer su bili vrlo bliski. Filipov otac htio je da mu sin postane prvak svijeta u teškoj kategoriji i to je cilj koji si je Filip zadao, ne radi to samo za sebe nego za svoju obitelj."

U meč protiv Kineza ulazi u sjajnoj formi.

"Sjajno je pripremljen, uvjereni smo da je najbolje pripremljen dosad u karijeri. Kamp je bio dugačak i naučio je puno toga zbog čga može samouvjeren ući u subotnji meč."

Shields je uvjeren u pobjedu i nakon toga borbu za titulu.

"Filip ima sposobnost svladati svakog tko mu se nađe na putu. On u kontinuitetu pokazuje koliko je dobar borac i jako dobro zna kako se treba ponašati u ringu. Uvjeren sam da će Filip imati priliku boriti se za ono za što se priprema cijeli život - titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!