Nogomet

Tudor i Perica pogodili za slavlje svojih momčadi, Ćuže asistirao za veliku pobjedu Zrinjskog

Branimir Korać • petak, 19.08.2022.
Tudor i Perica pogodili za slavlje svojih momčadi, Ćuže asistirao za veliku pobjedu Zrinjskog
Foto: EPA

Osim dvoboja u Valenciji, odigrano je još čak 20 susreta play-offa Konferencijske lige, a od Hrvata među strijelce su se upisali Fran Tudor i Stipe Perica...

Duje Strukan sudio je neizvjestan dvoboj u Sofiji gdje je domaći CSKA slavio s 1:0 protiv Basela. Bili su Bugari nešto bolji protivnik, a na kraju su odnijeli pobjedu zahvaljujući autogolu Sergija Lopeza sredinom drugog poluvremena.

Lech je stekao prednost 2:0 uoči uzvratnog dvoboja protiv luksemburškog Dudelangea. Poljaci su odigrali bolje, a slavili su golovima Kristoffera Veldea i Mikaela Ishaka. U završnici susreta ostali su s igračem manje zbog isključenja Antonija Milića. Milić je igrao od prve minute, a svih 90 minuta odradio je i Filip Bojić.

Köln je u problemima nakon što je u prvom susretu kod kuće poražen od MOL Fehervara 2:1. Poveo je već u 14. minuti preko Floriana Dietza, ali sedam minuta kasnije Julian Chabot zarađuje isključenje i Nijemci ulaze u probleme. MOL je okrenuo rezultat i slavio golovima Budua Zivzivadzea i Palka Dardaija.

Embed from Getty Images

Crvenih kartona bilo je i u Craiovi gdje je Universitatea ugostila Hapoel Beer Shevu i remizirala 1:1. Već na samom startu drugog dijela ostala je bez Paula Pappa i Rotem Hatuel to je iskoristio u 70. minuti i goste doveo u vodstvo. No tri minute kasnije Hatem Abd Elhamed skrivio je kazneni udarac i zaradio isključenje. Izjednačio je Andrei Ivan na konačnih 1:1. Ivan Martić kod domaćina igrao je drugo poluvrijeme.

Fiorentina je na svom travnjaku s 2:1 bila bolja od Twentea. Pola sata trebala su joj za vodstvo 2:0, Nico Gonzalez i Arthur Cabral bili su strijelci, ali Twente je ipak u drugom dijelu smanjilo na 2:1 preko Vaclava Černyja.

Embed from Getty Images

Damir Krznar debitirao je na klupi Maribora u susretu protiv CFR Cluja u susretu koji je okončan bez pogodaka. Za razliku od posljednjih susreta Maribor je odigrao dobru utakmicu, ali ipak nije slavio. Ivan Brnić igrao je svih 90 minuta, Roko Baturina do 76., a Marin Laušić od 88. Kod gostiju Lovro Cvek igrao je do 88. minute, a Karlo Muhar od 30.

Embed from Getty Images

Veliki korak prema prolazu napravio je Partizan koji je slavio 4:1 protiv malteškog Hamruna. Već u prvih pola sata domaćin je došao do visoke prednosti golovima Ricarda Gomesa, Slobodana Uroševića i Foussenija Diabatea. Gosti su smanjili početkom drugog dijela preko Matthewa Guillaumiera, ali na plus tri vratio je Patrick Andrade. Kod gostiju Roko Prša igrao je cijelu utakmicu.

West Ham i Viborg nisu odigrali ljepoticu, ali domaćin je slavio s 3:1 i to mu je najbitnije. Na polovici susreta vodio je 2:0 golovima Gianluce Scamacce i Jarroda Bowena da bi gosti u 69. minuti smanjili preko Jacoba Bondea Jensena. Ipak, desetak minuta kasnije Michail Antonio zabija za konačnih 3:1.

Embed from Getty Images

Odličnu utakmicu odigrao je Fran Tudor koji je bio prvo asistent, a zatim i strijelac u pobjedi Rakowa protiv praške Slavije. Asistirao je u 29. minuti Iviju Lopezu za 1:1, a u 61. minuti postavio je konačnih 2:1. U međuvremenu Tomaš Holeš poravnao je na 1:1. Tudor je igrao do 82. minute, a Zoran Arsenić svih 90.

Osim Tudora, junak svoje momčadi je i Stipe Perica koji je bio strijelac u pobjedi Maccabija iz Tel Aviva protiv Nice. Perica je ušao u igru u 69. minuti i pet minuta kasnije zatresao mrežu Francuza.

Veliku pobjedu 1:0 upisao je Zrinjski koji je nadigrao i zasluženo svladao Slovan iz Bratislave. Strijelac jedinog pogotka bio je Nemanja Bilbija u 89. minuti na asistenciju Marija Ćužea. Cijelu utakmicu kod pobjednika odigrali su Josip Čondrić, Marin Magdić i Mario Tičinović, Karlo Kamenar igrao je do 72. minute, a Ćuže je izašao u sudačkoj nadoknadi. Nikola Magdić zamijenio je Kamenara, a Matija Malekinušić Ćužea.

Unatoč ogromnoj dominaciji Molde je upisao poraz 1:0 kod kuće protiv Wolfsbergera. Austrijanci su zabili preko Taija Bariba sredinom prvog dijela i držali prednost do kraja susreta. Dario Vizinger igrao je do 61. minute.

Konferencijska liga, play-off:
CSKA Sofija - Basel 1:0
Lech - Dudelange 2:0
Bašakšehir - Antwerp 1:1
FCSB - Viking 1:2
Köln - MOL Fehervar 1:2
Universitatea Craiova - Hapoel Beer Sheva 1:1
Young Boys - Anderlecht 0:1
Fiorentina - Twente 2:1
Maribor - Cluj 0:0
Partizan - Hamrun 4:1
RFS - Linfield 2:2
AZ Alkmaar - Gil Vicente 4:0
West Ham - Viborg 3:1
Rakow - Slavia Prag 2:1
Škupi - Ballkani 1:2
Maccabi Tel Aviv - Nice 1:0
Zrinjski - Slovan Bratislava 1:0
Slovacko - AIK Stockholm 3:0
Molde - Wolfsberger 0:1
Vaduz - Rapid Beč 1:1

FOTO: EPA/TOLGA AKMEN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!