Tenis

Mektić i Pavić pali u drugom kolu Cincinnatija

Matej Kačan • petak, 19.08.2022.
Mektić i Pavić pali u drugom kolu Cincinnatija
Foto: EPA

Hrvatski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić zaustavljen je u drugom kolu Mastersa u Cincinnatiju. Bolji su preokretom bili Holger Rune i Stefanos Tsitsipas...

Hrvatska knjiga u Cincinnatiju spala je na jedno slovo, ono Borne Ćorića. U igri parova noćas se dogodio poraz za hrvatske predstavnike, Nikola Mektić i Mate Pavić izgubili su drugom kolu.

Bolji od njih u tri teška seta preokretom bili su Holger Rune i Stefanos Tsitsipas, upareni dvojac koji inače za kruh uglavnom zarađuje u singlu (Tsitsipas sedmi na svijetu, Rune 29.).

Hrvatski par uzeo je prvi set nakon 50 minuta i u tie-breaku nakon što su Mektić i Pavić kod 5:3 propustili dvije set lopte pa u trinaestoj igri ipak uspjeli sa 7:5 povesti.

No, koban je bio ulazak u drugi set gdje Rune i Tsitsipas odmah odlaze na 2:0, imaju po dvije break lopte i u trećem i sedmom gemu, a na kraju rade novi break za 6:3 i izjednačenje.

Nesiguran servis Mektića i Pavića nastavlja se i u izlučnom trećem setu u obliku produženog tie-breaka gdje s dva mini-breaka Danac i Grk otvaraju s 5:1 i sve poprilično mirno završavaju s 10:7.

ATP Cincinnati, parovi:
N. Mektić/M. Pavić - H. Rune/S. Tsitsipas 7:6, 3:6, 7:10

FOTO: EPA/Fabio Frustaci

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!