Nogomet

Čačić: 'Mi nemamo lijevog beka, imamo igrače koji se bolje snalaze u 3-5-2'

Matej Kačan • petak, 19.08.2022.
Čačić: 'Mi nemamo lijevog beka, imamo igrače koji se bolje snalaze u 3-5-2'
Foto: FaH

Trener Dinama Ante Čačić najavio je novu obvezu svoje ekipe u SuperSport HNL-u koja slijedi protiv Osijeka, a usput je prokomentirao i ostale aktualne teme oko momčadi...

Nastavlja se težak raspored za igrače Dinama. Nakon Ludogoreca pa Hajduka pa gostovanja u Glimtu, a prije uzvrata na Maksimiru slijedi dvoboj protiv uzdrmanog, ali uvijek neugodnog Osijeka.

Tu utakmicu najavio je Ante Čačić koji je usput prokomentirao i umor u ekipi, rotacije, kao i neke bolne točke u momčadi koje se pokušavaju riješiti u prijelaznom roku.

"Čeka nas još jedna nova utakmica, još jedan derbi. Osijek je loše zakoračio u prvenstvo, sada žele izaći iz krize, satkani su od kvalitetnih igrača i s dobrim trenerom, pa će taj izlazak iz krize jednom doći. Nama je ovo važna utakmica, želimo zadržati dobro ozračje pred sljedeću utakmicu. Ovo nam je 11. utakmica u 40 dana, imamo još tri utakmice u sljedećih devet dana, moramo rasporediti snage da budemo u tim dvobojima pravi", rekao je Čačić, prenose 24 sata.

Čačić će upravo zbog tog teškog ritma morati rotirati, ali iznova naglašava da ima fond od preko 15 igrača koji mogu uvijek zaigrati.

"Koja god momčad počne sutrašnji dvoboj, tražit ćemo dobru igru, želimo dohvatiti nova tri boda. Rotacije? Zdravstvena situacija je dobra, Boško Šutalo je malo osjetio list, vidjet ćemo i današnji trening pa znati na koga mogu računati. Bulat i Theophile treniraju s momčadi, blizu su povratka, a Josipa Šutala očekujemo kroz neka dva tjedna."

Nekoliko riječi i o suparniku:

"Teško mi je pričati o njima, šokirani su ispadanjem iz Europe, to im je donijelo nemir u momčad. Pa i nekakvo pražnjenje. Ali, zakon velikih brojeva, očekujem da se Osijek ispravi i uđe u ritam koji im odgovara po kvaliteti, tako da očekujem jako zahtjevnu i tešku utakmicu, no Dinamo će napraviti sve kako bi utakmicu odradili na najbolji mogući način."

Umor kod igrača već je prisutan, ali dosta njih je kroz utakmice i ulazilo u ritam pa će se ekipa sastaviti, a rezultat ne pati.

"Da, umor se akumulirao kod nekih igrača, ali dosta smo rotirali, broj utakmica se nije odrazio na naš rezultat. Ako je netko umoran, moramo vidjeti kako se na tim pozicijama pokriti kroz sljedeće tri utakmice. Imamo zavidan broj igrača s visokom kvalitetom, u njih vjerujem i svatko tko dobije priliku će ju i opravdati."

Prošli dvoboj ove dvije ekipe najavljivao se kao ključan u borbi za prvaka, a Dinamo je lako slavio.

"Taj 3:0 je bio visok rezultat, oni su ostali s igračem manje. Utakmica je bila u smiraj prvenstva, imala je posebnu težinu, bio je pritisak na obje strane. Ovo je nova utakmica, još je otvaranje sezone i hvatanje forme. Svaka utakmica s Osijekom je neizvjesna, tijesna, uvjeren sam da ćemo biti dobri, da će ona otići na našu stranu. I da ćemo dohvatiti željeni rezultat. Ali, neće to biti jednostavno."

Do kraja prijelaznog roka ostalo je desetak dana, navodno Dinamo traži lijevog beka, a Čačić je prokomentirao i tu situaciju te je rekao neobičnu stvar - Dinamo lijevog beka nema.

"Ne bih toliko o lijevom beku, čekaju nas važne utakmice, ali slažem se da ako Dinamo želi biti konkurentan u Europi, treba voditi računa o nekim pozicijama. To sam rekao i pred svim igračima. Mi u kadru nemamo lijevog beka, imamo pojedince poput Bočkaja ili Štefulja koji se puno bolje snalaze u 3-5-2, nego u sustavu s četiri u liniji. Pa ni Ljubičić nije lijevi bek, ali nam puno pomaže u izgradnji igre, trudi se jako. Zadovoljan sam njegovom prezentacijom. Bočkaj predano radi i trenira, hoće li ubrzo popraviti igru u fazi obrane, to ćemo vidjeti. A to vrijedi i za Štefulja", kazao je.

FOTO: HINA/Daniel Kasap

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!