Ostali sportovi

Hrvatska ima i europsku katedsku prvakinju u boksu!

HINA, Matej Kačan • subota, 20.08.2022.
Hrvatska ima i europsku katedsku prvakinju u boksu!

Veliki uspjeh za hrvatski boks stižu nam iz Turske. Tamo je Lorena Horvat osvojila naslov katedske prvakinje do 70 kilograma nakon pobjede nad Ukrajinkom...

Hrvatska reprezentativka Lorena Horvat osvojila je naslov europske boksačke prvakinje u teškoj kategoriji do 70 kilograma na EP u turskom Erzurumu. Horvat je u finalu u teškoj, iscrpljujućoj borbi velikim preokretom pobijedila snažnu Ukrajinku Sofiju Novikovu odlukom sudaca s 4-1.

Naša prvakinja opreznije je ušla u veliki finale, Ukrajinka se bolje kretala i držala distancu i u izjednačenoj rundi suci su dali jednoglasno prednost ukrajinskoj predstavnici sa 5-0. Horvat je energičnije, bez kalkulacija ušla u drugu rundu, pritisnula je i neumorno plasirala udarce, Ukrajinka se morala početi braniti držanjem i naša predstavnica dobila je zasluženo drugu rundu sa 4-1 i najavila rasplet u posljednjoj, trećoj rundi.

Hrabra i odlučna Lorena u trećoj nije popuštala u tempu, jurišala je po zlato, Ukrajinka se sve češće spašavala držanjem i nakon nekoliko opomena kažnjena je i javnom opomenom što je na kraju prelomilo meč i dalo prednost našoj reprezentativki.

Trijumf je tim veći što je Horvat, učenica Osnovne škole Šemovec u Trnovcu Bartolovečkom, bila najmlađa među sudionicima, još nije napunila ni 13 godina.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!