Ostali sportovi

Odbojkaši deklasirali Cipar i izborili nastup na europskoj smotri

HINA, Matej Kačan • subota, 20.08.2022.
Odbojkaši deklasirali Cipar i izborili nastup na europskoj smotri

Hrvatska odbojkaška reprezentacija ispunila je još jedan cilj u ovom bogatom ljetu. Odbojkaši su deklasirali Cipar u gostima s 3-0 u setovima i izborili su EP...

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija plasirala se na Europsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine, u susretu posljednjeg, 6. kola skupine E svladala je kao gost Cipar s 3-0 (25:14, 25:21, 25:17).

Nakon nešto sporijeg početka, Hrvatska je preuzela kontrolu rezultata sredinom prvog seta i bez većih problema ostvarila potrebnu pobjedu od 3-0 u setovima kojom je osigurala da kvalifikacije završi kao jedna od pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.

Hrvatska je u ovim kvalifikacijama ostvarila četiri pobjede i dva poraza, pa iako joj se na tablici drugoplasiranih nisu računale dvije maksimalne pobjede protiv Norveške, za odlazak na EP su joj bile dovoljne dvije maksimalne pobjede protiv Cipra i jedan osvojeni set protiv Grčke.

Plasman na EP kao pobjednik ove skupine osigurala je Grčka, koja ima omjer pobjeda i poraza 5-0, a koja će još u nedjelju odigrati nebitan susret protiv Norveške. Cipar je završio na trećoj poziciji s omjerom 2-4, dok je Norveška posljednja s 0-5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!