Ostali sportovi

Odbojkaši zadovoljni plasmanom na EP: 'Vrlo uspješno odrađen ljetni ciklus'

Matej Kačan • nedjelja, 21.08.2022.
Odbojkaši zadovoljni plasmanom na EP: 'Vrlo uspješno odrađen ljetni ciklus'

Hrvatski odbojkaši uspješno su zaključili bogat i naporan ljetni ciklus s tri natjecanja te se s dvije medalje i plasmanom na EP okreću klupskim obavezama...

Hrvatski odbojakši pobjedom nad Ciprom izborili su Europsko prvenstvo i ostvarili su treći cilj ovog ljeta koje je nakon Zlatne lige, Mediteranskih igara i kvalifikacija bilo vrlo zahtjevno.

Ponosan na suigrače i sebe je kapetan Marko Sedlaček.

"Čestitam momcima, uspjeli smo i kvalificirali se na Europsko prvenstvo! Znajući koliko nam je bitna ova utakmica, u nju smo od prvog trenutka ušli jako i ozbiljno te naposljetku slavili pobjedom 3:0. Čestitam svima", rekao je, a s njim se složio i Petar Višić:

"S današnjom utakmicom možemo reći da smo vrlo uspješno odradili ljetni ciklus, tri velika natjecanja i postignuća, a to su treće mjesto u Zlatnoj ligi, zlato na Mediteranskim igrama i kvalifikacija na EP. Sada se okrećemo klupskim sezonama, a sljedeće godine čeka nas željeni nastup na Europskom prvenstvu."

Reprezentacija se sad razilazi i ide u svoje klubove, s nešto umora, ali i dosta zadovoljstva.

"Presretan sam što smo ovo uspješno ljeto okrunili kvalifikacijom na Europsko prvenstvo. Svi smo zadovoljni i presretni. Bilo je jako teško, dugo i naporno, no kad se uspjesi redaju onda je sve lakše. Sada nas čeka klupska sezona, želim svim svojim suigračima i staffu uspješu sezonu te da se svi zadovoljni ponovo okupimo iduće ljeto", rekao je Kruno Nikačević.

FOTO: HOS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!